Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ροντούλης Άρης: Βιντεομαθήματα Φυσικής από τον Φυσικό της ΚρανιάςΟ “Χώρος Φυσικής” (https://www.youtube.com/channel/UCo7sM9uW1-SrATL9Px1_5ZQ ) είναι ένα καινούριο, σχετικά, κανάλι στο YouTube στο οποίο αναρτώνται βιντεομαθήματα Φυσικής τόσο για τις τάξεις του Γυμνασίου, όσο και για τις τάξεις του Λυκείου. Περιλαμβάνει σύντομα μαθήματα θεωρίας και ασκήσεων τα οποία παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο, έτσι ώστε ο μαθητής να μπορέσει, αφού πρώτα εμπεδώσει την θεωρία, να προχωρήσει στην επίλυση ασκήσεων.
Το υλικό του καναλιού εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούρια βίντεο με τα οποία ο θεατής καλείται να αλληλεπιδράσει αφού μπορεί να προβεί σε σχολιασμό και σε διατύπωση ερωτήσεων και αποριών τόσο μέσω του YouTube, όσο και μέσω προσωπικού μηνύματος στον διδάσκοντα.
Το εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και παρουσιάζει εμφανή πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
·         Επαναλαμβανόμενη παρακολούθηση του μαθήματος όσες φορές θέλει ο θεατής.
·         Παύση και επανάληψη της παρουσίασης σε σημεία του μαθήματος που παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία.
·         Παρακολούθηση του μαθήματος από το σπίτι.
·         Εύκολη επανάληψη κατά την περίοδο των εξετάσεων.
·         Δωρεάν εγγραφή, έτσι ώστε ο μαθητής να ενημερώνεται αμέσως μόλις αναρτάται καινούριο μάθημα.
·  Μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων που δεν έχουν πρόσβαση σε φροντιστήριο.
·         Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές που λόγω οικονομικής κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθηθούν.
Σας καλώ, λοιπόν, να επισκεφτείτε το κανάλι μου στο Youtube και να προωθήσετε το εγχείρημα μέσω του διαδικτυακού σας τόπου (blog, site), αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Κάτι τέτοιο θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους συναδέλφους της ίδιας ή και άλλων ειδικοτήτων να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες συμβάλλοντας στην διάχυση της γνώσης με σωστό και πλουραλιστικό τρόπο.
Φυσικά, αν επιθυμείτε ο “Χώρος Φυσικής” να φιλοξενηθεί στο blog σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ροντούλης Άρης
Καθηγητής Φυσικής
Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Κρανέας Ελασσόνας* Το Ιστολόγιό μας συγχαίρει θερμά τον καθηγητή Φυσικής του Γυμνασίου και Λ/Τ Κρανιάς  κ. Ροντούλη Άρη για την δημιουργία του "Χώρου Φυσικής". Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Ροντούλη η οποία είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσει καταλυτικά τους μαθητές των σχολείων - της Κρανιάς και της Πατρίδας μας- αλλά και γενικότερα οποιονδήποτε επιθυμεί να λάβει γνώσεις Φυσικής με σύγχρονο και εύληπτο τρόπο.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ροντούλη Άρη για την ενημέρωση και την αποστολή του κειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου