Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Πλήθος κόσμου στο 18ο Αντάμωμα Κρανιωτών (Βίντεο - Φωτό)


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 18ου Ανταμώματος Κρανιωτών στον χώρο του Προφήτη Ηλία στην Κρανιά Ελασσόνας. Πλήθος κόσμου κατέφθασε από νωρίς στο άλσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές και ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά τους δεσμούς του με τις ρίζες του και την παράδοση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και εκπρόσωποι των Συλλόγων των Κρανιωτών. Στη συνέχεια τα χορευτικά του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και της Κρανιάς χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και το Αντάμωμα έριξε την αυλαία του με τη συμμετοχή όλων στον χορό. Τη μουσική και τα τραγούδια ερμήνευσε η Ορχήστρα των Γιώργου Αραμπατζή και Μιχάλη Χώτου. 
Την οργάνωση του Ανταμώματος είχαν οι Σύλλογοι των Κρανιωτών και εθελοντές συμπατριώτες μας. Ιδιαίτερη δε μνεία αξίζει να γίνει για τον συμπατριώτη μας δικηγόρο Χρήστο Πατούνα, ο οποίος και σε αυτή την εκδήλωση εργάστηκε πολλαπλώς και εθελοντικά για την οργάνωση και επιτυχία της.

Χρήστος Γκουνέλας

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο που μας απέστειλε ο Βασίλης Καλαμάρας (γαμπρός στο χωριό μας) και τις φωτογραφίες που μας απέστειλε ο Χρήστος Πατούνας:



(Η φωτογραφία είναι από τον θεμέλιο λίθο που έθεσε νωρίτερα χθες στη Μονή Παλαιοκαρυάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων για το αρχονταρίκι που θα ανεγερθεί στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος)













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου