Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ο Κρανιώτης Βασίλης Παπαμαργαρίτης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

 


Του Σωτ. Κέλλα

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο 23χρονος Λαρισαίος Βασίλης Παπαμαργαρίτης (για την ακρίβεια από την Κρανιά) θα μετέχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που αυτή τη φορά θα γίνει στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη. Υπάρχει μεγάλος θαυμασμός τόσο για τη διοργάνωση όσο και για το γεγονός ότι θα έρθουμε «αντιμέτωποι» με αθλητές παγκόσμιας κλάσης! Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στη διοργάνωση. Ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη σκυταλοδρομία 4x100, της οποίας αποτελώ μέλος» ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην αθλητή του Πελασγού Λάρισας και τώρα του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής».

*Τι στόχο έχεις και τι μήνυμα στέλνεις στους Λαρισαίους…

«Η αλήθεια είναι ότι ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη σκυταλοδρομία 4x100, της οποίας αποτελώ μέλος! Η συμμετοχή για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, από μόνη της κάνει περήφανους τόσο τους Έλληνες όσο και την πόλη μου (Λάρισα) από την οποία και κατάγομαι!»

*Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις σπουδές και πρωταθλητισμό;

«Όσον αφορά τις σπουδές μου, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 4ο έτος του τμήματος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικός ο συνδυασμός πρωταθλητισμού και σχολής, όμως με τον σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται! Άλλωστε όπου υπάρχει αγάπη, πάθος και πίστη όλα είναι δυνατά. Βρίσκομαι στον χώρο του αθλητισμού από 9 χρονών και ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι άλλο εκτός από τον αθλητισμό, αυτό δείχνουν και οι σπουδές μου».

Στον επίλογο μίλησε για τον άνθρωπο που τον βοηθάει να πρωταγωνιστεί στον στίβο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή μου, Τσιπουρίδη Χρήστο, όπου με τη σωστή καθοδήγησή του έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο και σήμερα βρίσκομαι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Η «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Στο ιστορικό στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης χτυπάει από σήμερα (7/6) και ως τις 12 Ιουνίου η «καρδιά» του στίβου, με τη διεξαγωγή του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ιταλική πρωτεύουσα φιλοξενεί μετά από 50 χρόνια την κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού, στο ανακαινισμένο πλέον «Ολίμπικο», χωρητικότητας 70.000 θεατών, που είχε υποδεχθεί, όχι μόνο το Ευρωπαϊκό του 1974, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 και το Παγκόσμιο του 1987.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί έναν σταθμό στο δρόμο για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα έχουν την ευκαιρία για ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ πριν το Παρίσι, ενώ για όσους διεκδικούν την πρόκριση για τη γαλλική πρωτεύουσα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία για πολύτιμους βαθμούς στο Ολυμπιακό ranking. Στη Ρώμη αναμένεται να αγωνιστούν 1.559 αθλητές/τριες (798 άνδρες και 761 γυναίκες) από 48 χώρες, με απούσες τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, που παραμένουν αποκλεισμένες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι οι διεθνείς αρχές του στίβου δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές/τριες των δύο χωρών να μετέχουν ούτε ως ανεξάρτητοι, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σπορ.

Η Ελλάδα θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με μία αποστολή 52 αθλητών/τριών, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μας στην ιστορία της διοργάνωσης (53 συμμετοχές είχαμε το 2002 στο Μόναχο).


Ο Βασίλης πρώτος από τα αριστερά της φωτογραφίας

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

* Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία στον συμπατριώτη μας Βασίλη Παπαμαργαρίτη. Ο Βασίλης είναι ένας αθλητής πρώτης κλάσης ο οποίος από μικρή ήδη ηλικία κατέκτησε πολλά έπαθλα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας μας περήφανους τόσο ως Κρανιώτες όσο και ως Έλληνες. Η αγωνιστικότητά του και το ήθος του υπόσχονται πολλά για το μέλλον του στον αθλητισμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου