Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Κρανιώτης Δημήτρης Γκούμας στην ΑΕΚ

 


Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να ενισχυθεί κάτω από τα δοκάρια με βασικές λύσεις τερματοφυλάκων (δύο), αλλά δεν ξεχνά και τις μεταγραφικές κινήσεις με προοπτική για τα επόμενα χρόνια. Κάτι για το οποίο μίλησε και ο νέος ιδιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος στις πρώτες του δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να εντάξει στο ρόστερ της τον Λαρισαίο Δημήτρη Γκούμα, τερματοφύλακα 21 ετών που έπαιζε στην Γερμανία και έχει υπάρξει και μέλος της Εθνικής Ελπίδων.

Ο ύψους 1.93μ. τερματοφύλακας παίζει εδώ και χρόνια στην Γερμανία και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στην Γκρόιτερ Φιρτ, όπου έπαιξε 14 παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα της στην 4η κατηγορία.

Ο νεαρός Λαρισαίος τερματοφύλακας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Ακαδημία Πλίτση, στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ και ακολούθως μετέβη στη Γερμανία όπου τη σεζόν 2000-21 έπαιξε στην Κ-19 της Νυρεμβέργης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα.

Πέρυσι μεταγράφηκε στην ανδρική ομάδα της FSV Zwickau (Ζβικάου) ομάδα της Γ’ Εθνικής, στην οποία πήρε παιχνίδια και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες για να πάρει το 2022 μεταγραφή για την Γκρόιτερ Φιρτ. Προ μηνών δοκιμάστηκε και στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο νεαρός Γκούμας σε πρώτη φάση προορίζεται για τα παιχνίδια της ΑΕΚ Β’ στην Super League 2, ενώ αναμένεται να βρίσκεται στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και μάλιστα από την Κυριακή στην προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» στην Ολλανδία.


Πηγή: enwsi.gr

Με πληροφορίες από τους συμπατριώτες μας Μαργαρίτη Μπαλή και Δημήτρη Δαγκλή.

* Το Ιστολόγιο Κρανέα Ελασσόνας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Γκούμα για αυτή του την εξέλιξη. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ο οποίος διέπρεψε στα γήπεδα της Γερμανίας. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί πως ο Δημήτρης είναι γιός του συμπατριώτη μας παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τέλη Γκούμα, ο οποίος και αυτός άφησε τη δική του αξιόλογη σφραγίδα στον χώρο του ποδοσφαίρου με πολλούς τρόπους και μέσα από πολλές θέσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου