Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Παύλος Λάλος: Μνήμη Βασίλη Δαγκλή (Εκπαιδευτικού) - Νεκρολογία

 


Ο Παύλος Λάλος αποχαιρετά τον φίλο του, Βασίλη Δαγκλή

ΜΝΗΜΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΓΚΛΗ (εκπαιδευτικού)

Την περασμένη Τρίτη 8 Φεβρ. 2022 απεβίωσε στην Κρανιά,  ο Κρανιώτης  (συνταξιούχος) εκπαιδευτικός Βασίλης Δαγκλής και κηδεύτηκε την Πέμπτη.
Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1956 και πήγε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κρανιά. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και μετά την Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Τμήμα Παιδαγωγικό- Ψυχολογίας- Φιλοσοφίας). Υπηρέτησε ως δάσκαλος σε Σχολεία Περιοχής Θεσσαλονίκης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ήταν για ένα διάστημα αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό του Πανεπ. Θεσ/νίκης. Εργάστηκε πάνω σε Διδακτορικό του (χωρίς να το παρουσιάσει).
Ο Βασίλης ήταν πολιτικοποιημένος αλλά πάντα χαμηλών τόνων, συμπαθής σε όλους. Ενεργοποιήθηκε από τα σπουδαστικά του χρόνια στα Πολιτιστικά-κοινωνικά δρώμενα της Κρανιάς, όπως και στην έκδοση-σύνταξη  της εφημερίδας  «Κρανιώτικα»,  μαζί με άλλους φοιτητές-νέους της Κρανιάς. Είχε γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στο πατρικό του σπίτι στην Κρανιά, που την υπεραγαπούσε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε αναπάντεχα, γεμίζοντας θλίψη στα δύο αδέρφια του (επίσης εκπαιδευτικούς) και την αδερφή του, αλλά και στους πολλούς φίλους που η ζωή τους έχει σκορπίσει  στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και κάποιοι ίσως δεν πληροφορήθηκαν ακόμα την απώλειά του. Ας είναι ελαφρό το χώμα του Αηγιάννη που τον σκέπασε. Ας ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη του όταν βρεθούμε στο χωριό. Αιωνία σου η μνήμη Βασίλη.   (Π. Λάλος)   


* Το Ιστολόγιο "Κρανέα Ελασσόνας" εύχεται θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού Βασίλη Δαγκλή. Υπήρξε αγωνιστής άνθρωπος, αληθινός δάσκαλος και αεικίνητος επιστήμονας. Η όλη του πορεία το φανερώνει. Ο Θεός να τον αναπαύσει!   


1 σχόλιο:

  1. "Ει γαρ πιστευομεν οτι Ιησους απεθανε και ανεστη,ουτω και ο Θεος τους κοιμηθεντας δια του Ιησου,αξει συν αυτω".(Προς Θεσ.Α`επιστ.Δ`14).Μετεστη απο μας στη"γειτονια των αγγελων" ο εις το επακρο ταπεινος.Μετεστη ο αριστος δασκαλος ο προσφερον "τα παντα τοις πασιν".Μετεστη ο φιλεργος,ο διακριτικος, ο αμνησικακος και ο εκφραστης της αγαπης.Καλον Παραδεισο,φιλε και συμμαθητη, Βασιλειε.Σημ.Ο Βασιλειος ηταν ο καλυτερος( πρωτος) μαθητης της ΣΤ`ταξης του Γυμνασιου Κρανιας το 1974 και μπηκε πρωτος στην Παιδ.Ακαδημια Φλωρινας το ιδιο ετος.Κων/ νος Γ.Κατσαρος, Κοζανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή