Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Δεύτερη στον κόσμο η Δώρα Γκουντούρα


Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε η ελληνική ξιφασκία. Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σπάθης Νέων Γυναικών, το οποίο διεξάγεται στη Βουλγαρία. Η αθλήτρια της ΑΕΚ έχασε το χρυσό για μόλις ένα χτύπημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, λίγες μέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο. Για να φτάσει ως εκεί, αρχικά, προκρίθηκε από τον όμιλο με τέσσερις νίκες και μία ήττα. Στις «64» αντιμετώπισε την Μοντασέρ (Αίγυπτος) και επικράτησε με 15-6. Στη φάση των «32» αγωνίστηκε απέναντι στην Λουκαρίνι (Ιταλία) και νίκησε με 15-11.



Στις «16» στον δρόμο της Γκουντούρα βρέθηκε η Ποζντνιάκοβα (Ρωσία) και μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 15-11. Στα προημιτελικά έδωσε έναν αμφίρροπο αγώνα, επικράτησε με 15-14 της Μπατιστόν (Ιταλία) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά μετάλλιο, μιας και δεν υπάρχει μικρός τελικός.

Στους «4» με νέα μεγάλη εμφάνιση επικράτησε της Πουζτάι (Ουγγαρία) με 15-12 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί ο αγώνας ήταν πραγματικά συναρπαστικός και η Γκουντούρα λύγισε στις «λεπτομέρειες» και έχασε με 15-14 από την Μποτελό (Μεξικό).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το Ιστολόγιό μας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας Δώρα Γκουντούρα για αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Μας κάνει όλους περήφανους και ως Έλληνες και ως Κρανιώτες βεβαίως. Της ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα κατακτήσει και το χρυσό.

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μπαλή για την αποστολή της ενημέρωσης. 

Δείτε παρακάτω τον συγκλονιστικό αγώνα της Δώρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου