Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Το Αντάμωμα Κρανιωτών 2016 (Φωτορεπορτάζ)



Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία χιλιάδων Κρανιωτών και φίλων έγινε το 15ο Αντάμωμα Κρανιωτών στον υπέροχο χώρο του Προφήτη Ηλία. Οι Κρανιώτες για μια ακόμη φορά αντάμωσαν μπροστά στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία κάτω από τις αιωνόβιες βελανιδιές. 
Το Αντάμωμα άρχισε με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων των Συλλόγων Κρανιωτών, του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Παπαευθυμίου και του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου. Στη συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δεσκάτης, της Κρανιάς και του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας χόρεψαν ποικιλία χορών κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κόσμου και το θερμό χειροκρότημά του. Η ζωντανή ορχήστρα αποτελούνταν από άξιους δεξιοτέχνες μουσικούς, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσε με θαυμάσιο τρόπο η συμπατριώτισσά μας, Ελένη Θυμιούλα.
Στη συνέχεια, μετά τα χορευτικά, οι συμπατριώτες μας μπήκαν στο χορό γλεντώντας μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο οι διοργανωτές - Δήμος, Τοπική Κοινότητα και Σύλλογοι - όσο και οι απανταχού συμπατριώτες μας για τη συμμετοχή τους. Αξιομνημόνευτη ήταν η παρουσία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της Δεσκάτης, αλλά και των εθελοντών Κρανιωτών που με κάθε τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Κρανιά θα συνεχιστεί με πολλές ακόμη εκδηλώσεις στις επόμενες εβδομάδες μέχρι και της Παναγίας. Συνοπτικά αναφέρουμε:
- Την διοργάνωση "Αγρύπνιας νεολαίας" στο χώρο του αλωνιού του Μοναστηριού της Παλαιοκαρυάς με ζωντανή έντεχνη και παραδοσιακή  μουσική το βράδυ της Παρασκευής, 5 Αυγούστου.
- Την αναβίωση του "Νυχτεριού" (γνέσιμο, ύφανση, παραμυθο-ιστορίες, τραγούδια) στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς στις 13,14 και 15 Αυγούστου το βράδυ.
- Επίσης, στις 13 Αυγούστου το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς θα λάβουν χώρα τα καλλιστεία " Της Γραμμένης της Κρανιάς".
- Την Κυριακή το βράδυ, στις 14 Αυγούστου, στην πλατεία της Κρανιάς θα διεξαχθούν τα καλλιστεία των τράγων.
Επιπλέον, άλλη μια εκδήλωση θα διοργανωθεί, η οποία θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες μαζί με το πλήρες πρόγραμμα των παραπάνω εκδηλώσεων.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες από το Αντάμωμα των Κρανιωτών:
















* Οι φωτογραφίες είναι του συμπατριώτη μας, Γιάννη Κόνιαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου