Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Απάντηση για τη λίμνη Κεφαλοβρύσου

 


Δελτίο Τύπου

Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας στη Λαϊκή Συσπείρωση

Απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα των ψεκασμών στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΕΛ και τις υπηρεσίες της.
Αναφορές για τυχόν παράνομες και αυθαίρετες παρεμβάσεις σε χώρους που εφάπτονται με τις πηγές ύδρευσης του Δήμου και φυσικά τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού θα πρέπει να γίνονται αμέσως στην υπηρεσία της ύδρευσης και κυρίως στην αρμόδια αρχή, την Ελληνική Αστυνομία, για τη σύλληψη του δράστη.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την καταγγελία για ψεκασμό με ζιζανιοκτόνο πλησίον της λίμνης Κεφαλοβρύσου, καμία αναφορά δεν έγινε στην Υπηρεσία μας ή την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να παρέμβουμε άμεσα για την εφαρμογή του νόμου.
Θα περιμέναμε ωστόσο η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να έχει ενημερώσει τουλάχιστον τη ΔΕΥΑΕΛ άμεσα και με στοιχεία, πριν βγάλει την οποιαδήποτε ανακοίνωση.
Φαίνεται ότι με την ίδια ευκολία που δημοσίευσαν την ανακοίνωση, με την ίδια ευκολία υιοθετούν διάφορες αναφορές από ανώνυμους καταγγέλλοντες.
Η Υπηρεσία μας ήδη διερευνά την ανώνυμη καταγγελία, έχει ξεκινήσει ελέγχους για την ασφάλεια του νερού της λίμνης Κεφαλοβρύσου και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΕΥΑΕΛ
Γεώργιος Κατσιούρας»



Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ελασσόνας προσκαλεί νέους και νέες να συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

 


Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιω. Καριπίδης, παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ελ. Ταζέ, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δία Βίου Μάθησης κ. Αστ. Δημουλά και του νεότερου σε ηλικία δημοτικού συμβούλου κ. Θ. Κωσταφάκα. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι νεότεροι από τους προέδρους κοινοτήτων κ. Θ. Μαντζάρας, πρόεδρος Δολίχης και κ. Ευ. Χονδρογιάννης, πρόεδρος Κεφαλοβρύσου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους νέους σε ηλικία αιρετούς να συνδράμουν στην προώθηση της πρωτοβουλίας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καριπίδη και τα μέλη του Συμβουλίου για την έγκριση της δημιουργίας Μητρώου Νέων. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 12 Μαΐου 2024.

 

Η ανακοίνωση - πρόσκληση του Δήμου Ελασσόνας για εγγραφή στο Μητρώο Νέων και συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων έχει ως εξής:

 

«Ο Δήμος Ελασσόνας προσκαλεί νέους και νέες ηλικίας από 17 έως 32 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Ελασσόνας για τη συμμετοχή τους στο Μητρώο Νέων, από το οποίο θα προκύψει η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελασσόνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων είναι δομή ενεργητικής συμμετοχής νέων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επιτρέπει στους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου. Συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και καλλιεργεί την υπευθυνότητα σε όσους συμμετέχουν. Αποτελεί τον συμμετοχικό φορέα, ο οποίος εξασφαλίζει στους νέους ηλικίας από 17 έως 32 ετών του Δήμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, τη δραστηριοποίησή τους στα τοπικά κοινά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει:

• Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

• Στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά.

• Στην ικανοποίηση της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών,καθώς και εντός αυτών.

• Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής του δήμου.

Η ίδια η συμμετοχή των νέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων καλλιεργεί ανάμεσα σε άλλα:

• Τον παραγωγικό διάλογο, την κριτική σκέψη και την λογική της διαβούλευσης και των συνεργειών.

• Την στάση του ενεργού δημοκρατικού πολίτη σε περίοδο κρίσης και την ενεργό παρουσία των νέων στα δρώμενα.

• Την ανάπτυξη του πολιτισμού και αθλητισμού.

• Την οικολογική συνείδηση των νέων και την ευαισθητοποίηση τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι 29 και απαιτείται να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του ΔΣΝΕ. Στο μητρώο μπορούν να εγγραφούν νέοι και νέες ηλικίας 17 – 32 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Ελασσόνας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση, από την οποία προκύπτουν τα Μέλη του Συμβουλίου. Η θητεία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι διετής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων μπορεί να ψηφίζει κατά πλειοψηφία κανονισμό λειτουργίας, στον οποίο θα ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα λειτουργίας του και λήψης αποφάσεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων έχει εισηγητικό - συμβουλευτικό ρόλο προς τη Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Νέων, μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης εγγραφής που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr > Ενημέρωση > Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και να το στείλουν στο email dimoselassonas@gmail.com εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου».

 



Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Στρατός Ξηράς: Ποιοι Λοχαγοί Ο-Σ προάγονται σε Ταγματάρχες (ΦΕΚ ΕΔΥΕΘΑ-ONOMATA)

 


Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Γ’ 771/08.03.2024:

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 28.02.2024 με πρόταση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2439/1996 και του ν. 4494/2017:

1. Κυρώνονται, σύμφωνα με τα άρθρα 17 του ν. 2439/1996 και 37 του ν. 4494/2017, οι παρακάτω συμπληρωματικοί πίνακες κρίσεων, που συντάχθηκαν από το Συμβούλιο Προαγωγών Στρατού Ξηράς «3» (ΣΠΣΞ-3):...


2. Προάγονται, σύμφωνα με την παρ. 1 και την περ. β της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 2439/1996 και το άρθρο 37 του ν. 4494/2017, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων:...
...δ. Σε Ταγματάρχες κατ’ εκλογή οι παρακάτω Λοχαγοί Όπλων και Σωμάτων (Ταξεως ΣΜΥ 1995), της προαγωγής τους, λογιζομένης από 01.11.2023, ημερομηνία κατά την οποία συμπλήρωσαν τον μέγιστο χρόνο πραγματικής συνολικής υπηρεσίας στον βαθμό τους:...

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ. 

O Ταγματάρχης ΤΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ έλκει την καταγωγή του από την Κρανιά και είναι γιος της Χριστοδούλου Ελένης του Νικολάου κατοίκου Κατερίνης.

Αποστολή ενημέρωσης: Κωνσταντίνος Γ. Κατσαρός

Πηγή: staratalogia.gr


Επιδοτούμενο πρόγραμμα "Κοπτική - Ραπτική"

 


Δ .ΥΠ.Α  ΚΠΑ2 ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 

Σας ενημερώνουμε ότι:
Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους
από το ΚΕΚ Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, με τίτλο “Κοπτική - Ραπτική”

Το Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας πρόκειται να υλοποιήσει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με τίτλο: “Κοπτική - Ραπτική» συνολικής διάρκειας 250 ωρών. Κύριος σκοπός είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ενώ θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» - Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.
Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.     
Η πρόσκληση καταρτιζομένων και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.dypa.gov.gr/ksekinoun-oi-aitiseis-ghia-3-nea-epidotoumena-proghrammata-epaghghelmatikis-katartisis-anerghon-tis-dypa-se-thessaloniki-kai-larisa 

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής από τους ανέργους έχει οριστεί η 19/04/2024.

Περισσότερες πληροφορίες:
- στο ΚΕΚ Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, 241564690
- στο Τμήμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, 2410564532   Ερμογένους 10, 41447, Λάρισα
-ΔΥΠΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  2493023143,  2493024977,  2493022715
 Email: tyelassona@dypa.gov.gr
                                              

Με εκτίμηση

 Η προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Ελασσόνας 
 
 Μαρία Δημολά

Τηλ.:24930 22715
κιν. 6985182982


Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Πρόσληψη Υδρονομέων στο Δήμο Ελασσόνας

 


«Πρόσληψη Υδρονομέων στο Δήμο Ελασσόνας»

Στην πρόσληψη 17 ατόμων ως υδρονομέων άρδευσης και 4 ατόμων ως επόπτες άρδευσης, προχωράει ο Δήμος Ελασσόνας ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου 2024, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε ελέγχους και επίβλεψη του δικτύου άρδευσης σε όλη την επικράτεια του.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr είναι αναρτημένη η πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους καθώς και το υπόδειγμα αίτησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 10/04/2024 στο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2493350245 - 2493350240

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

Θέση

Αριθμός υδρονομέων

Απασχόληση

Αετοράχη, Γαλανόβρυση, Στεφανόβουνο, Ελασσόνα

1

Μερικής απασχόλησης

Άζωρος, Λυκούδι, Γεράνεια

1

Πλήρους απασχόλησης

Άκρη-Κρανέα-Λουτρό

1

Πλήρους απασχόλησης

Αμούρι,  Δομένικο,  Πραιτώρι

1

Πλήρους απασχόλησης

Βερδικούσια -Αμπέλια

1

Μερικής απασχόλησης

Βλαχογιάννι, Μεγ. Ελευθεροχώρι, Μεσοχώρι

1

Πλήρους απασχόλησης

Δολίχη, Πύθιο

1

Πλήρους απασχόλησης

Ευαγγελισμός, Παλαιόκαστρο

1

Πλήρους απασχόλησης

Καλλιθέα, Λόφος, Κοκκινόγη

1

Πλήρους απασχόλησης

Καρυά, Συκαμινέα

1

Μερικής απασχόλησης

Κλεισούρα, Βαλανίδα, Κεφαλόβρυσο

1

Πλήρους απασχόλησης

Λιβάδι

1

Μερικής απασχόλησης

Μαγούλα, Συκέα

1

Πλήρους απασχόλησης

Μικρό Ελευθεροχώρι, Δρυμός

1

Πλήρους απασχόλησης

Σαραντάπορο

1

Μερικής απασχόλησης

Φαρμάκη, Τσαπουρνιά, Μηλέα

1

Πλήρους απασχόλησης

Φλάμπουρο, Ολυμπιάδα

1

Μερικής απασχόλησης

Επόπτες υδρονομέων

4

Πλήρους απασχόλησης

 

21

 


Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά (και) το ΚΕΠ της Κρανιάς

 


Αναβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά τα ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας

Σε εξέλιξη Ανοιχτός Διαγωνισμός - Προϋπολογισμός έργου 190.278,00 ευρώ

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Ανακαίνιση Γραφείων ΚΕΠ» προϋπολογισμού 190.278,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Δήμο Ελασσόνας. 
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά σε εργασίες αναβάθμισης των συνολικών υποδομών όλων των ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και μέσω αντίστοιχων εργασιών, σε μια ενιαία εταιρική εικόνα, με νέο λογότυπο, ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών, επίπλωσης, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑμεΑ κ.α.. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώθηκε και ο συνολικός εκσυγχρονισμός στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των ΚΕΠ (Η/Υ, εκτυπωτικά μηχανήματα, δίκτυα κλπ).
Για τον ανοιχτό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε: «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, τα Άτομα με Αναπηρία, τους πολίτες που δεν έχουν ενισχυμένες ψηφιακές δεξιότητες, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στον μετασχηματισμό των ΚΕΠ. Οι ανακαινίσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα ΚΕΠ σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία τους και την καλύτερη προσβασιμότητα όλων. Τα ΚΕΠ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες μας, καθώς πλέον διεκπεραιώνουν 1057 διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παρέχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία, βιντεοκλήση και ψηφιακές αιτήσεις μέσω του gov.gr. Στόχος των ΚΕΠ είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τις επιχειρήσεις. Η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών από τα ΚΕΠ απαιτούν συνεχείς επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα, όπως κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές, εκπαίδευση προσωπικού κ.α. και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με κάθε μέσο». 
Τα ΚΕΠ στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες είναι τα: 

ΚΕΠ Ελασσόνας 
ΚΕΠ Λιβαδίου  
ΚΕΠ Τσαριτσάνης 
ΚΕΠ Βερδικούσιας 
ΚΕΠ Σαρανταπόρου 
ΚΕΠ Κρανέας 
ΚΕΠ Μεσοχωρίου 

Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα του διαγωνισμού στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 206696, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής https://dimoselassonas.gr/ 
Γενικές πληροφορίες παρέχονται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στο τηλ.: 2493350115.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 16/04/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 22/4/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00.




Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο συμπατριώτης μας Στρατηγός Αναστάσιος Δημουλάς τοποθετείται ως Δκτής στο “ΠΒΚ -NAMFI”

 


Ένας Στρατηγός προερχόμενος από τα Αντιαεροπορικά Συστήματα του Πυροβολικού της Χώρας, αναλαμβάνει τη διοίκηση του Πεδίου Βολής Κρήτης, μετά και τις τελευταίες Κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Δημουλάς με μεγάλη εμπειρία Βολών του Συστήματος ” ΧΩΚ” και στις Α/Α  Μοίρες θα συνεχίσει το έργο των Αξιωματικών του Πυροβολικού  στα Χανιά της Κρήτης και ΄στο ΝΑΤΟ.



Καλή επιτυχία στο έργο του, αφού ως Αξιωματικός είναι ιδιαίτερα γνωστός και στο ΝΑΤΟ

* Το Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας υποστράτηγο Αναστάσιο Δημουλά και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει.

Πηγή: veteranos.gr

Αποστολή Ενημέρωσης: Κωνσταντίνος Γ. Κατσαρός


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Γιώργος Πουρνάρας - Αγάπη Σπαθάρα - "Ως πότε" - Νέο τραγούδι

 


Η συνεργασία των συμπατριωτών μας, της ποιήτριας Αγάπης Σπαθάρα και του μουσικού Γιώργου Πουρνάρα συνεχίζεται με ένα νέο υπέροχο και αντισυμβατικό τραγούδι, το "Ως πότε".
Το Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας και να είναι καλοτάξιδο και αυτό το δημιούργημά τους. Επίσης, τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια με νέες όμορφες δημιουργίες. 

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube


Μουσική / Στίχοι:  Γεώργιος Πουρνάρας / Αγάπη Σπαθάρα
Επεξεργασία Βίντεο / Εικόνας: Πουρνάρα Ευαγγελία / ΑΚ

ΩΣ ΠΟΤΕ

Ως πότε θα βαδίζω
στο σκοτάδι
ως πότε θα με πνίγει
η οργή
ως πότε της ζωής
τ’ αλφαβητάρι
θα είναι βυθισμένο
στη  σιωπή.

Ελεύθερο πουλί
θέλω να τρέχω
ενάντια σε κάθε
λογική
πιστεύω στα φτερά μου
και αντέχω
όταν η σκέψη επαναστατεί…

Ως πότε θα κοιτώ
με άδειο βλέμμα
ως πότε θα μου κλέβετε
το φως
χαρίζω της καρδιάς μου
όλο το αίμα
δεν θέλω να ΄μαι πιόνι
κανενός.

Χάθηκα
μες στις σκιές μου
ψάχνοντας
για λίγο φως
χάθηκα
μέσα στα πρέπει
χάθηκα μέσα στα πώς

χάθηκα 
στα όνειρά μου
χάθηκα
μέσα στις δόσεις
στους όρους
και τα όριά μου
χάθηκα
στις εντυπώσεις.

Ως πότε θα κοιτώ
με άδειο βλέμμα
ως πότε θα μου κλέβετε
το φως
χαρίζω της καρδιάς μου
όλο το αίμα
δεν θέλω να ‘μαι πιόνι
κανενός.


Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Χρύσα Μαστορογιάννη - Νέο Τραγούδι: "Χαραυγή" (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι "Χαραυγή" της συμπατριώτισσάς μας ερμηνεύτριας Χρύσας Μαστορογιάννη. Το Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας εύχεται ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στη Χρύσα για το νέο της τραγούδι και να είναι καλοτάξιδο. Οι στίχοι και η μουσική του νέου τραγουδιού της Χρύσας είναι του Βασίλη Παπανικολάου.
Το φωνητικό χάρισμα και η ερμηνευτική ικανότητα της Χρύσας είναι φανερά και σε αυτό το τραγούδι της. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που έχει εδραιωθεί πλέον στον χώρο της μουσικής ως μία καταξιωμένη ερμηνεύτρια σε πολλά είδη τραγουδιού. 

Ακούστε το νέο τραγούδι της Χρύσας στο Youtube






Πριν λίγο καιρό ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Γ. Κατσαρός στη στήλη του στο Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας με τίτλο "διάφορα αλλά όχι... αδιάφορα" είχε γράψει για τη Χρύσα Μαστορογιάννη τα εξής: 

"Μια ακόμη «πρέσβειρα» της Κρανιάς είναι η τραγουδίστρια Χρύσα Μαστορογιάννη η οποία ζει και εργάζεται στην Κατερίνη και έλκει την καταγωγή της από την Κρανιά (από την πλευρά του πατέρα της). Η Χρύσα είναι κόρη του ανθυπαστυνόμου Νικολάου Μαστορογιάννη, κατοίκου σήμερα της Κατερίνης. Η Χρύσα ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 2010 συμμετέχοντας σε ροκ μπάντα, με ξενόγλωσσο ρεπερτόριο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με έντεχνο, ποπ και λαϊκό τραγούδι, κάνοντας εμφανίσεις με διάφορα μουσικά σχήματα, σε τηλεοπτικά προγράμματα, συναυλίες, εκδηλώσεις συλλόγων και ανταμώματα καθώς και σε πολλές πίστες της Πιερίας, της Μακεδονίας και όχι μόνο.

Τελευταία μας συστήνεται με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφορώντας το νέο της cd με τον τίτλο «Εγώ δε ζω με λογική» σε μουσική του Γιάννη Τσότση, στίχους του Γιώργου Τσοπάνη και ηχογράφηση της Pink Studios. Μέσα από τις φωνητικές αναζητήσεις η Χρύσα έχει διαμορφώσει τη δική της άποψη για την ερμηνεία, έτσι ώστε η φωνή της να φθάνει στον δέκτη-ακροατή με τέτοιο τρόπο που πραγματικά μεταφέρει σκέψεις και συναισθήματα ντυμένα έντονα με μελωδία και λέξεις που απορρέουν από τον στίχο" . 


Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του Δημάρχου Ελασσόνας στην Κρανιά σε ΚΕΠ, ΚΑΠΗ και Βοήθεια στο Σπίτι

 


Επίσκεψη στην Κρανιά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με τη συνοδεία του Αντιδήμαρχου Ελασσόνας Στέλιου Δημουλά. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας επισκέφθηκε το ΚΕΠ, το ΚΑΠΗ και τη Βοήθεια στο Σπίτι της Κρανιάς, όπου είχε συνομιλίες με τους υπευθύνους των δομών. Παράλληλα, στην επίσκεψή του στο χωριό, ο Δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο της Κοινότητας της Κρανιάς Νίκο Γκουνέλα, καθώς επίσης και με πολίτες της Κρανιάς για να ακούσει και να δει από κοντά τα προβλήματα των πολιτών του χωριού μας, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για αυτά. 

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δημάρχου στην Κρανιά:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βρέθηκε ο αγνοούμενος Χρίστος Θώμος, με καταγωγή από την Κρανιά


Εντοπίστηκε στο βουνό από θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης. Είναι καλά στην υγεία του

Μ
Καβάλα: Βρέθηκε ο αγνοούμενος Χρήστος Θώμος

Εντοπίστηκε στο βουνό από θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης. Είναι καλά στην υγεία του
29|03|2024 | 16:27
Μετά από δύο 24ωρα εντοπίστηκε τελικά ο 34χρονος Χρήστος Θώμος, κάτοικος Καβάλας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024.

Ο νεαρός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 στο βουνό, πάνω από τις Κορυφές του Δήμου Καβάλας από θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία. Είναι εξαντλημένος, αλλά καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Στη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας, καθώς και μεμονωμένοι εθελοντές, ενώ αποδείχτηκαν σημαντικές και οι πληροφορίες από βοσκούς και θηροφύλακες.

Πηγή: Kavalapost.gr