Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τα Κοινωνικά της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αντιχασίων και..ένα σχόλιο



Φωτογραφία: Βάιος Παπαγιάννης
 Εγκαινιάζουμε σήμερα αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι του Ιστολογίου μας τη στήλη με τα κοινωνικά από τη Δημοτική Ενότητα Αντιχασίων.
Όλοι βλέπουμε δυστυχώς - από την πρώτη κιόλας ανάγνωση - ότι οι γεννήσεις και κατ' επέκταση οι Βαπτίσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ οι θάνατοι περισσεύουν.
Αυτά τα κοινωνικά στοιχεία μας δείχνουν μια επαρχία που κάποτε έσφυζε από ζωή τώρα πλέον να πεθαίνει στην κυριολεξία και μάλιστα ούτε καν να αργοπεθαίνει.
Είναι ανάγκη η Πολιτεία να ενσκήψει στο πρόβλημα του μαρασμού και του θανάτου της Ελληνικής Επαρχίας. Το ίδιο και οι πολίτες είτε μέσα από φορείς και Συλλόγους είτε ακόμα και ως μονάδες.
Βέβαια, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να κάνουν σκληρή αυτοκριτική αυτοί που έφτασαν τα πράγματα σ' αυτό σημείο και αναφέρομαι βεβαίως στους πολιτικούς μας, οι οποίοι ως ηγέτες φέρουν ακέραια την ευθύνη για το που οδηγούν το λαό.

Η αθρόα αστικοποίηση που επισυναίβη δειλά - δειλά  από τις αρχές της δεκαετίας του '80 ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα χωριά μας και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής που ήδη είχαν βιώσει την εξωτερική μετανάστευση.
Τώρα αντί να παραμένουμε απαθείς και να μοιρολογούμε πάνω από τις στάχτες είναι καιρός πλέον να ακολουθηθούν δράσεις από μεριάς της Πολιτείας, των τοπικών κοινοτήτων και βεβαίως όλων μας που θα οδηγήσουν στο ζωντάνεμα της Ελληνικής Επαρχίας. Δεν είναι αργά. Και ίσα-ίσα τώρα με την κρίση που όλοι βιώνουμε είναι η ευκαιρία.

Γ.Χ.

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Παπαγεωργίου  Παρασκευάς του Περικλή και της Βασιλικής
Κωστόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη και της Αθανασίας

ΘΑΝΑΤΟΙ

Μπζιώτα Κωνσταντινιά του Ευθυμίου και της Ιωάννας ,έτος γεν. 1965
Γούπος Γεώργιος του Ιωάννη και της Δήμητρας, έτος γεν.1948
Μπλιούμης Κωνσταντίνος του Βαΐου και της Κρυστάλλιας, έτος γεν.1933
Νταρής Ιωάννης του Ευαγγέλου και της Βασιλικής, έτος γεν.1921
Κουτλή Αμαλία του Δημητρίου και της Βασιλικής, έτος γεν. 1961
Μπζιώτας Αθανάσιος του Νικολάου και της Χρυσούλας, έτος γεν. 1922
Προβίδα Παρασκευή του Γεωργίου και της Αθανασίας , έτος γεν. 1932
Κατσιαβός Αθανάσιος του Βασιλείου και της Μαρίας, έτος γεν. 1948
Γκουνέλας Ιωάννης του Λάμπρου και της Μαγδαληνής, έτος γεν.1925
Μπριάζα Ζαχαρίνα του Αντωνίου και της Ευθυμίας ,έτος γεν. 1926
Κατσαβός Ευθύμιος του Αθανασίου και της Μαρίας , έτος γεν. 1922
Τοπάλη Ιωάννα του Θωμά και της Βασιλικής, έτος γεν. 1929
Λιάπη Μαρία του Ευαγγέλου και της Ξανθής. έτος γεν. 1929
Μπλιώνας Χαρίλαος του Δημητρίου και της Κωνσταντινιάς, έτος γεν. 1927

Το Ιστολόγιό μας ευχαριστεί το Δήμο Ελασσόνας και τη Δημοτική Ενότητα Αντιχασίων για την παροχή των Κοινωνικών στοιχείων.

1 σχόλιο:

  1. ....και να μοιρολογούμε πάνω από τις στάχτες είναι καιρός πλέον να ακολουθηθούν δράσεις από μεριάς της Πολιτείας, των τοπικών κοινοτήτων.....
    .....................
    μην περιμενετε τιποτα απο την μερια της πολιτειας και της τοπικης αρχης..ειναι σε τοσο αθλια κατασταση που το μονο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να σας πουλησουν....(τοπικο ,νομαρχιακο ,κρατικο επιπεδο...ειναι η ιδια ομοκεντρη εξουσια)

    αποκωδικοποιηστε τα μηνυματα των καιρων αγκαιρα και απο την βαση προσπαθηστε να δημιουργησετε αυταρκεις κοινωτητες..οπως ηταν καποτε πριν την ελευση της ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή