Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

"Ο σκοτεινός Κρανιώτης και η απαγωγή της θειάς", η υπόθεση. (πλούσιο φωτορεπορτάζ)



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες στην Κρανιά Ελασόνας το δρώμενο "Ο σκοτεινός Κρανιώτης και η απαγωγή της θειάς", μια...υπερπαραγωγή του Χρήστου Πατούνα.
Ο Spiderman, η Catwoman, και ο Batman έδωσαν πραγματικά παράσταση με τις ριψοκίνδυνες...πτήσεις τους, ενώ ο Φράνταλος και η θειά, η Κρανιώτισσα, από απαγωγέας και θύμα  αντίστοιχα, κατέληξαν...ζευγάρι.
Η υπόθεση είχε ως εξής: Τη στιγμή που οι θειές "έφκιαναν τουν...τραχανά όπως μόνου στν Κρανιά ξέρουμι", κάνει την εμφάνισή του ο Φράνταλος (Χρήστος Πατούνας) ο οποίος απαγάγει μια θειά και ζητάει από τους Κρανιώτες να τον βγάλουν...Δήμαρχο(!), και να αφήσουν οι θειές αυτά που ξέρουν, να γυρνούν δηλαδή από πόρτα σε πόρτα για να...μαζεύουν ψήφους."ιιιι γιουτσικμ μ' γραμμένι να ψηφισ' του θκόμ του πιδί". Αυτά τέλος! Το σαρδόνιο γέλιο του Φράνταλου σκίζει τον αέρα της Κρανιάς!  Αρχηγός του χωριού είναι ο Φράνταλος, ο οποίος απειλεί να ρίξει τ' θειά τν Κρανιώτσα απ' του καμπαναριό, μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ο Batman για να σώσει τη θειά! Τον Φράνταλο βοηθούν η Catwoman και ο Spiderman. Ακολουθούν πάλες στην πλατεία της Κρανιάς, ενώ τα Μ.Μ.Ε μεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα από την Κρανιά σε όλο τον κόσμο. To CNN καλύπτει και αυτό με ζωντανές συνδέσεις τα γεγονότα. Στη σκηνή μπαίνει και ο δήμιος. Τελικά επικρατεί η σύνεση και η διπλωματική οδός, και ο Φράνταλος με τη θειά όχι μόνον τα βρίσκουν, αλλά και ερωτεύονται σφοδρά καταλήγοντας σε γάμο, και Φράνταλος εκ των πραγμάτων αρχηγός της Κρανιάς.



Αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στον φίλο και συμπατριώτη μας, Χρήστο Πατούνα για την οργάνωση και σκηνοθεσία όλης της παράστασης, καθώς επίσης και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες: Στους κασκαντέρ που ενσάρκωσαν τους σούπερ ήρωες, στους μουσικούς, στα παιδιά και στους εθελοντές Κρανιώτες. Ο Χρήστος ο Πατούνας με μοναδικό κίνητρο το μεράκι του και τη δημιουργηκότητά του κάθε χρόνο με τις παραστάσεις, δίνει ζωή στο χωριό και γίνεται για όλους, μικρούς και μεγάλους μια μεγάλη γιορτή. Ο Χρήστος μας διδάσκει πώς ένας άνθρωπος μπορεί να οργανώσει και να δημιουργήσει - και με τη συνδρομή βεβαίως  και άλλων ανθρώπων -τόσα, όσα πολλές φορές δεν μπορούνε ούτε στο ελάχιστο να κατορθώσουν διάφοροι επίσημοι φορείς!

Ακολουθούν οι φωτογραφίες μας




 


Οι θειές φκιαν' τουν τραχανά


Ο Spiderman


Ο Φράνταλος με τ΄ θειά


O Batman



Η Catwoman


Ο Φράνταλος αιχμάλωτος του Batman









Ο Φράνταλος απειλεί τους Κρανιώτες ακόμη και σιδεροδέσμιος




Οι υπέροχοι μουσικοί μας


Τουρτίτσα στο τέλος για  τους μικρούς μας φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου