Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Εκοιμήθη ο Κρανιώτης Αγιορείτης Γέροντας Ακάκιος


Ο Γέροντας Ακάκιος (1921 -2014)
Φωτογραφία:Δημήτρης Χαρισιάδης Μάιος 1947 

Την Παρασκευή  31.10.2014 έγινε η κηδεία του μακαριστού γέροντος Ακακίου ιερομονάχου και πνευματικού του Αγίου Όρους. 
Τον π. Ακάκιο τον γνωρίσαμε σαν ένα γέροντα με πολύ απλότητα και καλοσύνη που με πολύ ζήλο λειτουργούσε καθημερινώς ως γέροντας στο γρηγοριάτικο Κελλίο των Παχωμαίων (γνωστών αγιογράφων), στις Καρυές του Αγίου Όρους . 
 Μας περιέγραφε  πολλά περιστατικά από τα οποία θα αναφέρουμε ένα προς δόξαν Θεού. Μας έλεγε λοιπόν ότι από αυτούς που εξομολογούσε εάν σε κάποια οικογένεια περίμεναν παιδί και σκεπτόταν να κάνουν έκτρωση, επειδή αδυνατούσαν να το μεγαλώσουν, τους πρότεινε να το κρατήσουν δίνοντάς των μηναία διατροφή έως ότου μεγαλώσει το παιδάκι! 
Πολλές ψυχές θα περιμένουν τις προσευχές σου Γέροντα από κει ψηλά δίπλα στον Θρόνου Του Θεού που είσαι πλέον, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη την βοήθεια σου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τώρα.

Καλό ταξίδι άγιε Γέροντα, την ευχή σου να έχουμε.
μ. Πρόδρομος Γρηγοριάτης 


Οι Παχωμαίοι μοναχοί: Ακάκιος (1921-2014), Παχώμιος (1893-1968)
και Παντελεήμων (1910-1989)
(Φωτογραφία: Δημήτρης Χαρισιάδης, Μάϊος 1947) 
http://athosprosopography.blogspot.gr


(Στην κηδεία από αριστερά:  Επίσκ. Ροδοστόλου Χρυσόστομος,   Ηγ. ΙΜ Γρηγοριου  Αρχ. Χριστοφόρος,   Αγ. Πρωτεπιστάτης γ. Συμεών,   Ηγ. Ι.Μ. Ιβήρων Αρχ. Ναθαναήλ κ.α.).

Πηγή: agioros.blogspot.gr

 Εμείς από εδώ να ευχηθούμε  να είναι Αιωνία η μνήμη του Γέροντα Ακακίου. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να λάβουμε την ευχή του, αφού επισκεπτόταν όποτε μπορούσε το χωριό όπου γεννήθηκε, την Κρανιά.
Όσοι φίλοι και συμπατριώτες γνωρίζετε στοιχεία για τα παιδικά χρόνια και τη ζωή του αγίου αυτού ιερομονάχου σας παρακαλούμε να μας τα αποστείλετε.
Στη συνέχεια παρακολουθήστε ένα αξιόλογο βίντεο από το κελί των Παχωμαίων και όχι μόνο, στο Άγιον όρος. Πνευματικός των Παχωμαίων οι οποίοι επιδίδονται στην αγιογραφία ήταν ο γέροντας Ακάκιος. Κοντά του βρίσκονταν όλα τα χρόνια και ο μοναχός Θεόφιλος Φαρμάκης, μεγάλος αγιογράφος με καταγωγή από την Κρανιά.

Πατήστε για να δείτε το βίντεο*Ευχαριστούμε τον φίλο και συμπατριώτη Κωνσταντίνο Γ. Κατσαρό, δάσκαλο, για την ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου