Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Οι εκδηλώσεις του ΜΕΣΚΕ για το Πάσχα στην Κρανιά




Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση του ΜΕΣΚΕ για τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις ημέρες του Πάσχα στην Κρανιά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις του ΜΕΣΚΕ και καλούμε τους απανταχού Κρανιώτες να στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν τον ιστορικό μας Σύλλογο και τις αξιέπαινες ενέργειές του. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΜΕΣΚΕ.

*Με χαρά μας σας προσκαλούμε στους Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου μικρών αποστάσεων, που θα πραγματοποιηθούν στη Κρανέα, τη Δευτέρα, μετά το Πάσχα και ώρα 11 το πρωί. Μέρος θα λάβουν αγόρια και κορίτσια του Γυμνασίου και Λυκείου, της ΣΤ' , Ε, Δ', Γ Δημοτικού και νηπίων με σημεία εκκίνησης των θέσεων Λουκά, Μύλο Παπαευθυμίου, Στροφή Ζαρμπάλη και και Γώγα αντίστοιχα. Σκοπός είναι να τόσο η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας, όσο και η ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων στη προσπάθεια συνέχισης των τοπικών εθίμων.

*Τη Δευτέρα του Πάσχα, ώρα 17:00, στη Κεντρική Πλατεία της Κρανέας θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακών χορών. Μέρος θα λάβουν ο Μορφωτικός σύλλογος Συκιάς, τα τμήματα νέων και εφήβων του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας, ''Η Ξηροκρανιά'' και τρία χορευτικά τμήματα του χωριού μας. Μετά την εκδήλωση θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά για το κοινό.

 *Ο Νίκος Γκουντούρας μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του θέατρο σκιών, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη! Ένα ταξίδι στην παράδοση και την τέχνη. Προσκαλούμε στην εκδήλωση μικρούς και μεγάλους! Την Τρίτη του Πάσχα στις 20.00 μ.μ. στο χώρο του ΜΕΣΚΕ.
''Ο τιποτένιος Καραγκιόζης μέσα από την άκρα του φτώχεια γκρέμιζε το κάθε τι για να διασώσει τον ανθρωπισμό του… Κάτω από τις καρπαζιές, που ξυπνούν και ενθουσιάζουν τους μικρούς θεατές, κάτω από τ᾽ αστεία, υπάρχει μια ηρωική μεγαλοπρέπεια ενός ασκητή -που όσο και αν φαίνεται παράδοξο- θεωρεί ντροπή του να'χει σχέδια, μα που κρατά ένα μέτρο στη βαθύτητά του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου