Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Συνάντηση συμμαθητών/τριών στην Κρανιά


Δημοσιεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, την πρόσκληση των παλαιών συμμαθητών και συμμαθητριών που αποφοίτησαν από το Λύκειο της Κρανιάς το 1985 (ή από το Γυμνάσιο το 1982, ή από τα Δημοτικά Σχολεία της Κρανιάς το 1979). Θεωρείται πλέον παράδοση κάθε χρόνο να ανταμώνουν στην Κρανιά οι παλιοί συμμαθητές και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς με ορόσημο τα τριάντα χρόνια από την αποφοίτησή τους. Είναι μια καλή αφορμή να σμίξουν και πάλι, ενήλικες πλέον και μετά από πολλά χρόνια, άνθρωποι που συνυπήρξαν στην ομορφότερη ηλικία της ζωής του ανθρώπου, την παιδική, όπου τα όνειρα ήταν πιο ισχυρά από την πραγματικότητα.
Είναι πολλαπλή ανάγκη, κατά τη γνώμη μας, αυτή η τελευταία παράδοση της συναντήσεως των συμμαθητών να τηρηθεί με ορόσημο μάλιστα την τριακονταετία. Πιστεύουμε δε ότι μέσα από τέτοιες συναντήσεις είναι δυνατόν να αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες θα μας δένουν τόσο μεταξύ μας όσο και με τον τόπο μας.
Ακολουθεί το κείμενο - πρόσκληση των συμμαθητών και συμμαθητριών που αποφοίτησαν από το Λύκειο της Κρανιάς το 1985 (ή από το Γυμνάσιο το 1982, ή από τα Δημοτικά Σχολεία της Κρανιάς το 1979).
"Αγαπητοί μας συμμαθητές και συμμαθήτριες.
   Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε με όλους τους αποφοίτους των δημοτικών σχολείων της Κρανιάς, του έτους 1979, του Γυμνασίου, του έτους 1982, και του Λυκείου, του έτους 1985, συμμαθητές και συμμαθήτριες από την Κρανιά, το Λουτρό και την Άκρη. Στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε αντάμωμά μας, μετά από τόσα χρόνια.
   Mε πολλή συγκίνηση ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας, και ίσως η παρούσα επιστολή-προσκλητήριο, να σας εκπλήσσει. Διαβάζοντάς την, θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν έχει διαγράψει τις αναμνήσεις της σχολικής φιλίας και δεν έχει σβήσει τη σπίθα της μαθητικής νοσταλγίας, μολονότι πέρασε πολύς

καιρός από τότε που βρεθήκαμε κοντά ή μακριά από τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και από τα σχολεία που ζήσαμε καλές και δύσκολες στιγμές.
Λες και ήταν χθες. Κι όμως έχουν περάσει 30 χρόνια από το 1985 και για αρκετούς από εμάς, πολύ περισσότερα από την τελευταία χρονιά που ήμασταν μαζί. Αφήσαμε  πίσω τα γέλια, την αθωότητά μας, τον ανταγωνισμό, την παρέα μας, τους καθηγητές, τα μικρά και μεγάλα, τα σημαντικά και ασήμαντα πράγματα που διαδραματίζονταν καθημερινά στο σχολείο. Αποχωριστήκαμε τους συμμαθητές και τους φίλους μας με τους οποίους, στα χρόνια της μαθητικής ξενοιασιάς, νομίζαμε ότι θα ήμασταν για πάντα μαζί.
  Έφηβοι, σκορπίσαμε σε όλη την Ελλάδα, άλλοι για να σπουδάσουμε ή να δουλέψουμε, άλλοι πηγαίνοντας φαντάροι, τραβώντας ο καθένας το δικό του δρόμο. Η πορεία του καθενός μας να έχει την δική της αξία και η μοναδικότητά της είναι ξεχωριστή για τον καθένα.
Με το πέρασμα του χρόνου βρισκόμασταν όλο και πιο σπάνια, ενώ πολλοί δεν έχουμε ανταμώσει ούτε μία φορά από τότε.            
Ποτέ δεν είναι αργά και έφτασε και για μας η στιγμή να το κάνουμε πράξη. Νιώθουμε την ανάγκη πως πρέπει να βρεθούμε και να φέρουμε στο προσκήνιο τις αναμνήσεις που μας είχαν ενώσει στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν άλλα 30 χρόνια, για να ανταμώσουμε. Γι’ αυτό, τώρα είναι ευκαιρία, όσοι έχουμε αποφοιτήσει το 1985, μαζί με όσους ξεκινήσαμε την κοινή πορεία και βαδίσαμε στην ίδια διαδρομή, να κάνουμε την μεγάλη προσπάθεια για την συνάντηση.
   Αν ανήκετε σε αυτούς που αναπολούν και δεν έχουν διαγράψει, για πάντα, τα μαθητικά τους χρόνια και όταν τα θυμάστε ένα αχνό χαμόγελο στολίζει το πρόσωπό σας, τότε πρέπει να κάνετε το παν μέσα στα πλαίσια του δυνατού, να ξαναβρεθούμε.
Αν σας καίει η επιθυμία να δείτε μετά από τόσα χρόνια τους συμμαθητές σας και να ξαναζήσουμε το μαθητικό παρελθόν μας, τότε δεν πρέπει να καταχωρηθείτε στο «απουσιολόγιο». Φροντίστε να έρθετε και να βρεθείτε με αυτούς που μοιραζόσασταν τα ίδια θρανία.
   Το αντάμωμα αυτό θα το κάνουμε στην Κρανιά, στο προαύλιο του Λυκείου, την 15 Αυγούστου του 2015, ημέρα Σάββατο. Όλοι μαζί θα περάσουμε μία ημέρα, στο μέρος απ’ όπου ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τον κύκλο των βασικών σπουδών μας και αρχίσαμε έναν άλλο. Να ακουστούν και πάλι τα γέλια και οι φωνές μας, να κάνουμε τα πειράγματά μας και να θυμηθούμε τα παλιά, να βγάλουμε φωτογραφίες, να πάμε όλοι μαζί για καφέ και το μεσημέρι, με λίγο κρασί σε μία ταβέρνα, να λύσουμε τη γλώσσα μας και να ανοίξουμε πιο εύκολα την καρδιά μας. Σίγουρα θα έχουμε πολλά να πούμε. Τα χρόνια που πέρασαν δεν είναι λίγα. Γι’ αυτό σας στέλνουμε την παρακάτω πρόσκληση:


..πριν από 30 χρόνια, το 1985,
όλοι εμείς οι παλιοί συμμαθητές και οι απόφοιτοι του Λυκείου Κρανιάς,
αποχωριστήκαμε, ακολουθώντας 
ο καθένας το δικό του δρόμο, και το δικό του όνειρο, 
έφτασε η ώρα να συναντηθούν και πάλι οι δρόμοι μας!
Η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί στις 15/08/2015 και ώρα 10:45 το πρωί
στο σχολείο μας!
Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να κάνετε δίαιτα, να αγοράσετε καινούρια ρούχα και να προβάρετε λόγους ή δικαιολογίες για την πορεία της ζωής σας. Θα βρεθούμε για να διασκεδάσουμε και να θυμηθούμε τα παλιά και μάλιστα αυτά που μας ενώνουν. Χρειάζεται να πάρετε μαζί σας την καλή διάθεση,  την φωτογραφική σας μηχανή, την κάμερα και το κινητό σας που τα κάνει όλα. Φέρτε μαζί σας παλιές φωτογραφίες, το λεύκωμά σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως σας θυμίζει εκείνα τα χρόνια και θέλετε να τα μοιραστείτε, με λίγους ή με όλους!
Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας, να βρει όσο το δυνατόν περισσότερη ανταπόκριση. Τα τηλέφωνα και τα email μας, είναι στην διάθεσή σας. Θερμή παράκληση: διαδώστε και μιλήστε για την πρόσκληση αυτή σε όσους συμμαθητές έχετε επαφή μαζί τους."

Η επιτροπή πρωτοβουλίας


Κατσιούλη Ευαγγελία
Κορακίδης Κώστας
Μαγκούτας Νίκος
Μπαλής Γιώργος
Παπαμιχάλη Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου