Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι του Ιστολογίου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό σήμερα: 22-1-2013  συμπληρώνεται ήδη ένας μήνας που το Ιστολόγιο "Κρανέα Ελασσόνας" πλέει στο Διαδικτυακό Αρχιπέλαγος προβάλλοντας το χωριό μας, την Ιστορία του και τους ανθρώπους του στα πέρατα του κόσμου. Με την ευκαιρία λοιπόν, αυτής της πρώτης - θα λέγαμε - επετείου, θα θέλαμε να  σας ευχαριστήσουμε ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας γι' αυτή την αμφίδρομη σχέση που ήδη αναπτύχθηκε μεταξύ μας, προσβλέποντας παράλληλα και στο άμεσο μέλλον στην αύξηση της έντασης αυτής της σχέσης και της συνεχούς καρποφορίας της. Εμείς οι Κρανιώτες καταγόμαστε από έναν άγονο τόπο και ίσως αυτό - χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε - μας έκανε γόνιμους.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι, οι Κρανιώτες όπου βρίσκονται ανά τον κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδας, προκόβουν σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

Τη χαρά βέβαια αυτής της προκοπής των συμπατριωτών μετριάζει ο συνεχής μαρασμός του χωριού μας  και όλης γενικά της Ελληνικής Επαρχίας, η οποία όλο και γηράσκει... Το χωριό μας όμως έχει πνευματικό απόθεμα εντός και εκτός χωριού  και αντιστέκεται.
Οι στόχοι που θέσαμε και περιγράφουμε στην αρχή του Ιστολογίου, πάνω στο λογότυπο, το καταλαβαίνουμε ότι είναι υψηλοί, αλλά ξέρουμε κιόλας ότι με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων μας θα επιτευχθούν με το παραπάνω.
Ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς μαζί τους πολλοί συμπατριώτες και φίλοι, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία παρέχουν υλικό στο Ιστολόγιο  και με τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι. Όλους αυτούς λοιπόν τους ευχαριστούμε ολόψυχα.
Τέλος, ζητάμε την κατανόηση σας και την επιείκεια σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, γιατί δυστυχώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, και ειδικά σε ό,τι αφορά  την ψηφιοποίηση ενός μεγάλου αρχειακού υλικού της Ιστορίας και της Λαογραφίας του χωριού μας.
Το Ιστολόγιο "Κρανέα Ελασσόνας" είναι ανοιχτό για όλους τους απανταχού συμπατριώτες και φίλους,   αφού ανήκει σ' αυτούς τους ίδιους και στο χωριό μας στο σύνολό του.

 Ιστολόγιο "Κρανέα Ελασσόνας"

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι υγεία για το 2013 και καλή δύναμη σε όλους τους συγχωριανούς που προσπαθούν να προσφέρουν στον τόπο μας από το δικό του μετερίζι ο καθένας. Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων και μακάρι να βρίσκει συνεχώς μιμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη και σ' εσάς! Να είστε πάντα καλά!

    Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή