Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα αξιοθαύμαστο ντοκιμαντέρ για τη Μονή Παλαιοκαρυάς από το Βασίλη Τσολάκη


Το Μοναστήρι στον Εσπερινό κατά τον φετινό εορτασμό

Με μεγάλη χαρά αναρτούμε φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, ένα αξιοθαύμαστο βίντεο που με πολύ κόπο και μεράκι - όπως θα δείτε άλλωστε - δημιούργησε και ανάρτησε στο κανάλι του στο Youtube ο Λαρισαίος Αρχιτέκτων - Μηχανικός Βασίλης Τσολάκης. 
Το βίντεο αυτό αφορά το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκαρυάς που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κρανέας Ελασσόνας.
Πρόκειται για μια αληθινά άριστη δουλειά παρουσίασης του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Μοναστηριού. Ο κ.Τσολάκης μας ξεναγεί σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλους τους χώρους του Μοναστηριού, ενώ παράλληλα η αφήγησή του για τα ιστορικά στοιχεία του Μοναστηριού δεν αφήνει κανένα κενό στην πολύχρονη παρουσία της Μονής στα όρη των Αντιχασίων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ.Βασίλη Τσολάκη για αυτή την άριστη εργασία και βεβαίως όλοι εμείς οι Κρανιώτες τον ευχαριστούμε θερμά που κοπίασε τόσο για τη δημιουργία αυτής της ταινίας που ξεπερνά τα 26 λεπτά της ώρας.

"Πατήστε" στο βίντεο για το δείτε:


Είναι μεγάλη η αγάπη του κ.Τσολάκη για το χωριό μας, την Κρανιά, και μεγάλη η τιμή που μας έκανε όλους εμάς τους Κρανιώτες παρουσιάζοντας το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Να πούμε βεβαίως ότι ο κ.Τσολάκης έχει δημιουργήσει και άλλες ανάλογες ταινίες για Μοναστήρια και άλλους ιστορικούς και φυσικούς χώρους τις οποίες και δημοσιεύει στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube που βεβαίως αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε.
Στο συγκεκριμένο βίντεο προσέφεραν την αμέριστη βοήθεια τους - όπως αναφέρει και στο τέλος της ταινίας ο δημιουργός της - ο ακούραστος συμπατριώτης μας Γιώργος Ι. Μπαλής, ο Γιώργος Μπλάντας, ο Κώστας Σπανός (εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου) και ο Αλέξης Γαλανούλης, όλοι τους φίλοι μεταξύ τους και  βεβαίως με τον συνταξιούχο Αρχιτέκτονα - Μηχανικό Βασίλη Τσολάκη.
Η  υπέροχη μουσική επένδυση της ταινίας έγινε με μουσικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Σαλέα και Σταμάτη Σπανουδάκη.
Να ευχηθούμε ολόψυχα στον κ.Τσολάκη υγεία, δύναμη και να συνεχίζει να μας πλουτίζει με τέτοιες αξιόλογες δημιουργίες.

Φωτογραφίες - Κείμενα - Αφήγηση: Βασίλης Τσολάκης

Χ.Γ.

1 σχόλιο:

  1. Απο Χουνι υπαρχει ασφαλτοστρωμενος δρομος εως το μοναστηρι...γνωριζει κανεις ποσο κοστισε η κατασκευση του δρομου αυτου?
    Ποιο ηταν το ποσο του δανειου(το θεωρω δεδομενο οτι υπηρξε) και ποιο το επιτοκιο του.
    Το παγκαρι του μοναστηριου ειναι σε θεση να ξεπληρωσει το δανειο?Αν οχι ποιος το πληρωνει...?

    "Κ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή