Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ένας χρόνος Λειτουργίας του Ιστολογίου: 170 Αναρτήσεις Θεμάτων, 40.000 Επισκέψεις, οι Συντελεστές


Ένας χρόνος πέρασε αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, από την ημέρα που εμφανίστηκε στο διαδικτυακό αρχιπέλαγος  το Ιστολόγιό μας με την επωνυμία: "kraneaelassonas.blogspot.gr" και στο facebook: Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας.
Σ' αυτόν τον ένα χρόνο λειτουργίας του Ιστολογίου μας αναρτήθηκαν σ' αυτό 170 διαφορετικά θέματα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν άμεσα το χωριό μας και ευρύτερα τον τόπο μας. Θέματα της ιστορίας του τόπου μας, θέματα πολιτισμού, λογοτεχνίας και φωτογραφίας κατέχουν εξέχουσα θέση. Ασχοληθήκαμε και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε επίσης με τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας (Ιατρική περίθαλψη, εγκατάλειψη, αγροτουρισμός,  νέες καλλιέργειες κ.α.) παίρνοντας σαφή και υπεύθυνη θέση πέρα από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες δίνοντας παράλληλα ελεύθερο βήμα σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπατριώτες μας να εκφράσουν ανοιχτά τις θέσεις τους ακόμα και ανώνυμα - αν και θα προτιμούσαμε επώνυμα με το θάρρος της υπεύθυνης γνώμης - για θέματα που αφορούν τον τόπο μας και όχι μόνο.
Παράλληλα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο πάνω από χίλιες φωτογραφίες που αφορούν τον τόπο μας αναδεικνύοντας έτσι τις ζωντανές ομορφιές του και σε συνδυασμό με αρκετά βίντεο των αξιοθέατων του χωριού μας  κατέστη δυνατόν να δημιουργηθεί έτσι μια σοβαρή πιστεύουμε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τον τόπο μας.
Φτάσαμε έτσι λοιπόν, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι να ξεπερνάμε ήδη τις 40.000 επισκεπτών του Ιστολογίου μας όλο αυτό τον ένα χρόνο συνεχούς λειτουργίας.
Βεβαίως σε όλα αυτά βρήκαμε άξιους φίλους και συμπαραστάτες οι οποίοι διακατέχονται από την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και το απέδειξαν και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν έμπρακτα και καθημερινά.
Κοντά μας ήταν και είναι ο ΜΕΣΚΕ, ο ιστορικός Πολιτιστικός μας Σύλλογος με συνεχή παρουσία και συμπαράσταση, ειδικά δε οι φίλοι Δημήτρης Γεωργούλας και Βασίλης Τζήκας, μέλη αμφότεροι του Συλλόγου, που μαζί με τα άλλα μέλη και τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδήμο δουλεύουν ακατάπαυστα γι' αυτό το Σύλλογο.
Άοκνος συμπαραστάτης και βοηθός σε όλη μας την προσπάθεια ήταν και είναι και ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας "Η Ξηροκρανιά" με τον  δραστήριο Πρόεδρο της, το Λάμπρο το Γκονέλα και τα  δραστήρια μέλη της, ειδικά δε κοντά μας είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου, ο Γιώργος ο Μπλάντας.
Πολλοί επίσης συμπατριώτες και φίλοι είναι κοντά μας σ' αυτήν την προσπάθεια όπως: ο π.Ευάγγελος Κατσαρός, ο Θανάσης ο Παπακωνσταντίνου, τραγουδοποιός, ο Πάυλος ο Λάλος, χαλκέντερος δημοσιογράφος και ερευνητής, ο Γιώργος ο Μπαλής, συγγραφέας βιβλίων που αφορούν τον τόπο μας, ο Χαράλαμπος ο Μπαλής ,αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο Βάιος ο Παπαγιάννης, εκπαιδευτικός, ο Θύμιος ο Λιάπης, εκπαιδευτικός, ο Νίκος ο Κοντοτάσιος, από την Άκρη Ελασσόνας ιδιοκτήτης του αξιόλογου Ιστολογίου "akrielassonas.blogspot.gr", ο Κώστας ο Παλιούρας, μετανάστης από τα Γιαννωτά Ελασσόνας.
Επίσης μας απέστειλαν θέματα ή φωτογραφίες η συμπατριώτισσά μας μουσικός, η Βάλια η Σπαθάρα, ο Θύμιος ο Λυκοκώστας,ο Βάιος ο Μπρουζιούτης, ο Πάνος ο Παπατζέλος.
Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά τους.Και συνεχίζουμε όλοι μας να αγωνιζόμαστε στην κοινή προσπάθεια. Όλους μας ενώνει η ίδια αγάπη και αγωνία για τον τόπο μας και βεβαίως περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες και φίλους να καταθέσουν τις απόψεις τους ή τα θέματά τους στο Ιστολόγιό μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Τέλος, ευχαριστούμε ολόθερμα και όλους εσάς που μας διαβάζετε και γίνεστε κοινωνοί των θεμάτων και των προβληματισμών μας. 
Ευχόμαστε σε όλους τους φίλους και συμπατριώτες Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα. Ο νέος χρόνος να αποτελέσει την απαρχή για την πνευματική μας ανάκαμψη η οποία θα φέρει και την οικονομική.

Με εκτίμηση

Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας

4 σχόλια:

  1. αντε και να χιλιασεις τις αναρτησεις καλη χρονια χρηστο με υγεια και χαρες σε σενα και ολους τους δικους σου πολλα φιλια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νίκο! Σ' ευχαριστώ επίσης και για τις παρεμβάσεις σου όπως επίσης και για την αποστολή των πολλών φωτογραφιών.
      Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα για σένα και την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  2. και γω εύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη για το 2014. προτείνω, να δεν έχει γίνει ήδη, να γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το ιστολόγιο στην εφημερίδα Κρανιώτικα, στο επόμενο φύλλο της. πραγματικά το αξίζει και θα ήταν πολύ χρήσιμο να ενημερωθούν γι' αυτό όλοι οι συγχωριανοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ συμπατριώτη! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία και κάθε χαρά! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή