Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το κυριότερο πρόβλημα των κατοίκων της Κρανιάς


Είναι η τρίτη φορά, αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες, που αναφερόμαστε στο ίδιο θέμα, της ελλειμματικής δηλαδή, και έντονα προβληματικής ιατρικής περίθαλψης στην Κρανιά, αλλά και στο Λουτρό και την Άκρη.
Αναφερθήκαμε διεξοδικά στο χρόνιο πλέον πρόβλημα της παρεχόμενης ιατρικής περίθαλψης στο χωριό μας και στα γύρω χωριά. Μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα άρθρα μας πατώντας εδώ και εδώ ή στην ετικέτα με τον τίτλο: "Ιατρείο Κρανιάς".
Το βασικό πρόβλημα λοιπόν συνίσταται στην έλλειψη ιατρών, όταν μάλιστα υπάρχουν δύο κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται γιατρός στο χωριό μας δυο φορές την εβδομάδα, τη στιγμή που σε άλλα χωριά της Ελασσόνας (καλώς) - ακόμα και μικρότερα από την Κρανιά - έχουν έναν ή δύο γιατρούς όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Είναι επίσης ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, να σας αναφέρουμε το γεγονός ότι,
για συνταγογράφηση φαρμάκων και μόνο, οι ανήμποροι συμπατριώτες μας αναγκάζονται να περιμένουν έως και πέντε με έξι ώρες!
Θεωρούμε λοιπόν,ότι το πρόβλημα είναι μείζον, και είναι ανάγκη μιας που πλησιάζουν και δημοτικές εκλογές, αφ' ενός μεν, να το ξαναθέσουμε υπ' όψιν της Δημοτικής Αρχής και των νυν συμβούλων και υποψηφίων, αφ' ετέρου δε, να δώσουμε την ευκαιρία στους υποψηφίους, όλων των παρατάξεων, να τοποθετηθούν απέναντι στο χρόνιο θέμα.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές υπήρξε η υπόσχεση, ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας, στο ιατρείο της Κρανιάς, εκτός από γιατρούς, και ασθενοφόρο! Επίσης, ακούσαμε και στις προηγούμενες, αλλά και σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, για κατασκευή ελικοδρομίου ή και για αεροδιακομιδές! Και όλα αυτά δυστυχώς, από δικούς μας ανθρώπους, συμπατριώτες μας, και όχι από πολιτικούς της κεντρικής εξουσίας!
Δε λέμε ότι εμείς αγαπάμε περισσότερο τον τόπο μας από αυτούς που μας υπόσχονται τα παραπάνω, αλλά πιστεύουμε όμως, ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, και ειδικά ένα τέτοιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων του χωριού μας και των γύρων χωριών δεν μπορεί να παραμένει άλυτο για τόσα χρόνια.
Ας αφήσουν λοιπόν τις υπερφίαλες και εξωπραγματικές υποσχέσεις των προηγούμενων εκλογών, και ας λύσουν άμεσα το πρόβλημα. Άλλωστε, γι' αυτό εκλέγονται, για να λύνουν τέτοια θέματα.

Χ.Γ.

11 σχόλια:

  1. Για ελικοδρόμιο και αεροδιακομιδες φιλε Χ Γ δεν το βλέπω ,αλλα για κανα φτύσιμο σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν καμποσα χρονια οικογενεια αποφασισε να μεινει μονιμα στην Κρανια και η συζυγος εργαζομενη Νοσοκομα εκανε αιτηση για μετακινηση απο την Λαρισα για Ελασσονα-Κρανια.Απο τοτε πολλες ανεβηκαν Ελασσονα μεσω...μελουνας και η οικογενεια ακομη περιμενει απαντηση στην αιτηση(εστω και αρνητικη)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το..."μέσω Μελούνας" μας έφτασε εδώ που φτάσαμε αγαπητέ φίλε...

      Διαγραφή
  3. ido tn dromo st pedion bolhs tn exn afiastou akoma!!tsaksan tamaksia h tzioympanare k h kynhgare!!t tn xalevn tn giatro eini sklhroupyrhnikoi h kraniotis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συμπατριώτη, συμφωνώ να φτιαχτεί ο δρόμος προς το Πεδίο Βολής και αν γινόταν να μην υπήρχε και το... Πεδίο Βολής.
      Τώρα για το γιατρό, να σου πω ότι αν κάνουμε εμείς πλάκα, όπως κάνεις και εσύ λέγοντας ότι: t tn xalevn tn giatro eini sklhroupyrhnikoi h kraniotis!
      τότε να ξέρεις ότι στην πλάκα θα μας παίρνουν και οι υπεύθυνοι ακόμα περισσότερο απ' ό,τι παίρνουν αυτήν την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Γιατί αν δεν έπαιρναν τα προβλήματα στην πλάκα το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης θα είχε λυθεί!

      Διαγραφή
    2. da exs dikio ontws dn m paei o nous!!

      Διαγραφή
  4. πάντως να έχουμε στο μυαλό μας και πόσο ελκυστικός προορισμός είναι το χωριό μας για έναν γιατρό έτσι δεν είναι;αλλιώς πώς θα έρθει κάποιος, και πόσο μάλλον σε μόνιμη οργανική θέση όπως λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αγαπητέ φίλε και πατριώτη, ότι δεν είναι ο ελκυστικότερος προορισμός, αλλά για δουλειά θα έρθει ο άνθρωπος, όχι για τουρισμό. Στα μέρη που δεν είναι ελκυστικά θα πρέπει δηλαδή να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι, και μάλιστα τρίτης ηλικίας, όπως συμβαίνει στο χωριό μας;

      Διαγραφή
  5. Δεν νομίζω φιλε Χρηστο οτι ειναι αυτο το κυριότερο προβλημα του χωριού μας, υπάρχουν και πιο σοβαρότερα: κοιτα λίγο παιδεία μεριά, κοιτα λίγο το διπλανο σου ,κοιτα λιγο προς το μέλλον μεριά και σίγουρα θα γράψεις περισσότερα !! Ενας πατριώτης..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ φίλε και πατριώτη! Και η παιδεία μας έχει πρόβλημα, και η υγεία μας έχει πρόβλημα, και φτώχεια υπάρχει, και ανεργία υπάρχει, και πολλά άλλα ακόμη προβλήματα στην κοινωνία μας που οδηγήθηκε εκεί γιατί είναι ζούγκλα, όπου βασιλεύει το "δίκαιο" του ισχυροτέρου! Στο άρθρο όμως γράφω για το χωριό μας το οποίο όπως ξέρουμε κατοικείται - δυστυχώς - περισσότερο από ανθρώπους τρίτης ηλικίας - οι γονείς μας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Δεν μπορεί αγαπητέ μου φίλε και πατριώτη, να πάνε να γράψουν δυο φάρμακα και να περιμένουν 5 ή 6 ώρες στη σειρά! Είναι κρίμα! Τους τελευταίους χειμώνες με πολύ κρύο πήγαιναν από τις 6 το πρωί για να πάρουν σειρά! Είναι οι δικοί μας άνθρωποι και έχουν και αξιοπρέπεια! Είναι πολύς ο καιρός τώρα - χρόνια πλέον - που γίνεται αυτό το πράγμα! Για ανθρώπους τρίτης ηλικίας στο χωριό, νομίζω ότι η ιατρική περίθαλψη είναι το σημαντικότερο πράγμα! Έχουν, δεν έχουν, τους βαστούν τα πόδια δεν τους βαστούν, θα πρέπει ο παππούς ή η γιαγιά να πάνε με ταξί ή με λεωφορείο στην Ελασσόνα ή στη Δεσκάτη! Το βλέπεις σωστό εσύ αυτό;

      Διαγραφή