Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Προτάσεις για το Πρόβλημα του Πεδίου Βολής



Στόχος μας σε πρώτη φάση θα πρέπει να είναι η ματαίωση της άσκησης "Καμπέρος 2014" που θα κορυφωθεί στις 3 Ιουλίου.
Προτείνουμε επίσης:
1. Τη σύσταση μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με σκοπό την κατάργηση του ΠΒ Κρανέας, η οποία - Επιτροπή - θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με την ήδη υπάρχουσα Επιτροπή Αγώνα Δεσκάτης, αλλά και με όσες άλλες δημιουργηθούν στην πορεία.
2. Το έργο των επιτροπών δεν σταματάει μετά την ματαίωση της άσκησης - εφόσον επιτευχθεί - αλλά συνεχίζει με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσα από τα Μ.Μ.Ε., με συναυλίες και εκδηλώσεις μέχρι την τελική κατάργηση του ΠΒ.
3. Ζητάμε να δημοσιοποιηθούν οι τιμές μέτρησης της ακτινοβολίας στο ΠΒ Κρανέας. Δημοσιοποιήθηκε πριν 13 και πλέον χρόνια ότι "οι τιμές είναι φυσιολογικές, αλλά εκκρεμούν οι τιμές μέτρησης στο χώμα, στο νερό και στα φυτά". Πότε θα δημοσιοποιηθούν αυτές οι τιμές;
4. Απευθυνόμαστε στην Greenpeace και σε άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και
ανεξάρτητους φορείς για νέες μετρήσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή, καθώς επίσης και για ενημέρωση των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής, στους κατοίκους, στη χλωρίδα, την πανίδα και τον υδροφόρο ορίζοντα.
5. Έκδοση ψηφισμάτων από τους Δήμους και τις Δημοτικές Κοινότητες της περιοχής, αλλά και από όλους τους φορείς και τους Συλλόγους, για παράδειγμα για το χωριό μας, από τους Συλλόγους Κρανιωτών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
6. Ένταξη στην Επιτροπή όλων των Κρανιωτών, εντός και εκτός Κρανιάς. Διαθέτουμε και την ποσότητα των ανθρώπων, αλλά και την ποιότητα, για να διεκδικήσουμε ενωτικά το οριστικό κλείσιμο του ΠΒ Κρανέας. 
Απόψε, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στις 7 μ.μ., θα συγκληθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Δημαρχείο Δεσκάτης την οποία οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δεσκάτης. Όλοι οι πολίτες είναι καλεσμένοι να συμμετέχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το οξύ πρόβλημα του ΠΒ Κρανέας.

Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συντονιστική επιτροπή αγώνα θα βρίσκεται το Σάββατο 7 Ιουνίου ,ώρα 20.00 μμ στην Κρανιά στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου για ενημέρωση.Αν ματαιωθεί η άσκηση Καμπέρος στις 4 Ιουλίου 2014 θα γίνει ένα μεγάλο βήμα για την απομάκρυνση του πεδίου βολής.
    Εδώ και μέρες ο στρατός ετοιμάζεται για την άσκηση μεταφέροντας υλικά,προσωπικό κτλ.Σύμφωνα με πληροφορίες 3000 βόμπες θα πέσουν την ημέρα της άσκησης αφήνοντας επικίνδυνα κατάλοιπα που απομακρύνονται δύσκολα από το περιβάλλον.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή