Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εύλογα ερωτήματα Κρανιωτών...



Δεχθήκαμε τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα από συμπατριώτη μας:
"ξέρω ότι υπάρχουν σύλλογοι μας σε αθήνα, θεσσαλονίκη, λάρισα και αλλού. δεν υπάρχει με αυτούς επικοινωνία για τις δραστηριότητές τους;δεν είναι καλό να αναρτώνται τα προγράμματα των δράσεων τους; χορευτικά, συναντήσεις, συμβούλια κ.α;'
"dey"

Απαντάμε λοιπόν στον συμπατριώτη μας και σε πολλούς συμπατριώτες μας που κατά καιρούς μας έχουν θέσει τα ίδια ερωτήματα. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που απαντάμε σε όλα αυτά τα εύλογα πιστεύουμε ερωτήματα των φίλων και συμπατριωτών μας. Μέχρι τώρα δεν το κάναμε για ευνόητους λόγους, αλλά επειδή οι άνθρωποι και τα ερωτήματά τους πληθαίνουν νομίζουμε ότι είναι πρέπον να πάρουμε θέση και εμείς, αφού εμείς ερωτόμαστε.
Έτσι...
Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη “dey” οι ερωτήσεις που θέτεις είναι εύλογες, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να σου τις απαντήσουμε εμείς!
Τις ίδιες μάλιστα ερωτήσεις μας έχουν θέσει ήδη αρκετοί συμπατριώτες μας χωρίς όμως – όπως είπαμε – να μπορούμε εμείς να απαντήσουμε.
Αρκετοί πάλι συμπατριώτες μας  ρωτάνε γιατί δεν δημοσιεύουμε τα κοινωνικά της Δημοτικής μας Ενότητας. Εδώ η απάντηση είναι ότι, απευθυνθήκαμε στην Δημοτική μας Ενότητα, ως αρμόδια επί του ληξιαρχείου, τον Μάρτιο του 2013 και ενώ μας είπαν ότι θα μας τα στέλνουν, μας έστειλαν μόνο για εκείνον τον μήνα (και τους ευχαριστήσαμε δημόσια από την σελίδα μας για την αποστολή) και από εκεί και μετά δεν λάβαμε νέο email.
Τώρα, για τους Συλλόγους μας, το μόνο που μπορούμε να σου πούμε είναι ότι απευθυνθήκαμε σε όλους τους απανταχού Συλλόγους των Κρανιωτών, αλλά και σε όλους τους απανταχού συμπατριώτες μας είτε μέσα από τη σελίδα μας στο διαδίκτυο, δηλαδή στο blog μας, και στο facebook είτε και δια ζώσης.
Στις επανειλημμένες λοιπόν, ανοιχτές προσκλήσεις μας προς τους απανταχού Συλλόγους των Κρανιωτών, ανταποκρίθηκε άμεσα ο ιστορικός Σύλλογος μας, ο ΜΕΣΚΕ, επί προεδρίας Δημητρίου Παπαδήμου, και μετά και ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας «η Ξηροκρανιά» στέλνοντας προς δημοσίευση τις εκδηλώσεις τους.
Ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας όχι πάντα…
Ο Σύλλογος Κρανιωτών Αθηνών, και ο Σύλλογος Κρανιωτών Θεσσαλονίκης μέχρι τώρα – 21 μήνες λειτουργίας μας - δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί μας.
Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε αγαπητέ φίλε “dey”, αλλά δυστυχώς αν δεν έχουμε ενημέρωση από
τους Συλλόγους μας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις οποιεσδήποτε δραστηριότητες τους. Δημοσιεύουμε αμέσως ότι μας στέλνουν και ότι αντιληφθούμε από μόνοι μας.
Σε πολλά γεγονότα που είμαστε παρόντες, είτε καλεσμένοι –ως ιστολόγιο- είτε όχι, καλύπτουμε από μόνοι μας τα γεγονότα και κατόπιν τα δημοσιεύουμε.
Από κει και πέρα αγαπητέ φίλε “dey” να πούμε ότι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας και αρκετοί μεμονωμένοι συμπατριώτες μας στέλνοντας διάφορα θέματα ή φωτογραφίες ή συμμετέχοντας με σοβαρότητα σε δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα του χωριού μας.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας αναφερόμαστε και ονομαστικά σε όλους όσοι είναι κοντά μας με ενεργή συμμετοχή  εκφράζοντας έτσι την αγάπη για το χωριό μας και το ιστολόγιό μας, και τους ευχαριστούμε θερμά!
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας δεν είναι ανάλογη των χιλιάδων απανταχού Κρανιωτών. Δεν πειράζει όμως! Δεν μας πτοεί…
Όσοι μπορούν και όσοι θέλουν, αγαπητέ “dey”.
Εμείς πάντως είμαστε εδώ για όλους τους απανταχού Κρανιώτες, και ό,τι κάνουμε το κάνουμε με ευχαρίστηση.
Άλλωστε, και εμείς εδώ δεν έχουμε άλλο κίνητρο παρά μόνο την αγάπη για τον τόπο μας και σίγουρα  η έστω αυτή συμμετοχή των συμπατριωτών μας, αλλά και η μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο μας, μάς δίνει χαρά και μας στηρίζει.
Τέλος, με αφορμή αυτό το σχόλιο του αγαπητού φίλου “dey” απευθύνουμε εκ νέου πρόσκληση σε όλους τους απανταχού Συλλόγους των Κρανιωτών, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες μας για αποστολή θεμάτων, φωτογραφιών, σκέψεων, προβληματισμών και προτάσεων και εμείς αμέσως θα τα δημοσιεύσουμε.
Το ιστολόγιό μας παραμένει πάντα ανοιχτό σε όλους, με ελευθερία, δημοκρατικότητα και χωρίς λογοκρισία. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, στο «Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας», είναι η προβολή του τόπου μας, και η επίλυση των προβλημάτων του, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, αγκυλώσεις, παρωπίδες και κραυγές.
Προβάλλουμε το καλό λοιπόν, και καυτηριάζουμε με νηφαλιότητα το κακό, από όπου κι αν προέρχονται και τα δυο.

Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε…

1 σχόλιο:

  1. Ο Συλλογος Κρανιωτων Αθηνων, και ο Συλλογος Κρανιωτων Θεσσαλονικης..προφανως δεν εχουν καμια δραστηριοτητα περα απο μια σφραγιδα δεν υπαρχουν .

    υγ.Το παραδοξο στην υποθεση ειναι οτι ο εκ Θεσσαλονικης επι κ.Χρηστου Πατουνα ειχε πολυ μεγαλη δραστηριοτητα.Καποιοι εκπαραθυρωσαν τον κ.Πατουνα, ο οποιος ως ιδιωτης συνεχιζει να παρουσιαζει την ιδια δραστηριοτητα με πριν..αλλα ο συλλογος τσακωσε "λουνι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή