Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Χειροτονία Κρανιώτη κληρικού


Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος με τον νεοχειροτονηθέντα π.Ανδρέα Γκουνέλα 

Σήμερα που η Εκκλησία μας εορτάζει την γενέθλια ημέρα της, την Πεντηκοστή, χειροτονήθηκε από τα χέρια του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Γκουνέλας του Αστερίου. Η χειροτονία έλαβε χώρα στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας Λάρισας. Νωρίς το πρωί κατά την ακολουθία του όρθρου ο μέχρι τότε Νικόλαος έλαβε το νέο μοναχικό του όνομα: Ανδρέας. Στη συνέχεια εντός της Θείας Λειτουργίας ο υποδιάκονος Ανδρέας έλαβε δια του μυστηρίου της χειροτονίας τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του διακόνου, με τον επίσκοπο, τους ιερείς και τον λαό να αναφωνούν το "άξιος". Πρόκειται για νέο άνθρωπο που εισέρχεται στην ιεροσύνη με ζήλο, χαρίσματα, αλλά και ιδιαίτερη ταπείνωση. Μέχρι πριν λίγο καιρό ο π.Ανδρέας εξασκούσε το επάγγελμα του στρατιωτικού.
Στις 29 Ιουνίου, ημέρα εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο π.Ανδρέας θα λάβει τον
δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, του πρεσβυτέρου. Ο π.Ανδρέας θα υπηρετεί σε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου όπου θα τον τοποθετήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος.
Το όνομα Ανδρέας δόθηκε στον νέο διάκονο σε ανάμνηση, τόσο του αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, όσο και του ναού και της ενορίας του Αγίου Ανδρέου στη Σαλαμίνα, όπου για πολλά συναπτά έτη υπηρέτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ως ιερέας του ναού.
Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και δύναμη στον π.Ανδρέα για να προσφέρει πνευματικούς καρπούς στο λαό της Εκκλησίας που από σήμερα υπηρετεί. Άξιος!
Ακολουθούν φωτογραφίες από την χειροτονία:







Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου: www.imlarisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου