Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ετοιμάζεται η 4η Ανθολογία Κρανιώτικης Ποίησης. Η Κρανιά για γκίνες!



Στη μνήμη του Θόδωρου Γ. Θώμου (1956-2006) αφιερώνεται η 4η (κατά σειρά) ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΝΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ, 2016, που ανακοινώνεται με την ευκαιρία του 15αύγουστου για να πληροφορηθούν όσο δυνατόν περισσότεροι Κρανιώτες της Κρανιάς Ελασσόνας. Θα γίνει τυπωμένο βιβλίο στις αρχές του 2016, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προηγούμενη έκδοση 2006 και 10 χρόνια από την απώλεια του αξέχαστου Θόδωρου Γ. Θώμου που δεν είχε προλάβει να δει τυπωμένα τα ποιήματά του. Πρόκειται για μία συμμετοχική έκδοση 10ετίας, με πρώτη έκδοση το 1984, που υλοποιεί ο δημοσιογράφος Παύλος Λάλος, με την συμμετοχή πολλών Κρανιωτών και τη συμπαράσταση εκατοντάδων που το αγοράζουν (κάθε φορά τυπώνονται 1000 αντίτυπα, σε μικρό μέγεθος). Η συμμετοχή είναι για όσους-ες είναι από την Κρανιά-Κρανέα- Ελασσόνας, όπου κι αν μένουν, ή όσους-ες έχουν έναν, τουλάχιστο, γονιό από την Κρανιά. Θεματογραφία ελεύθερη (όχι υβριστικά κείμενα), δικά του ποιήματα ο καθένας με υπογραφή, κατά προτίμηση αδημοσίευτα σε ηλεκτρονική μορφή ή σε χειρόγραφο, κάλυψη σελίδων από 1 ως 10 με οικονομική αναλογική συμμετοχή και ο καθένας θα λάβει αναλογικό αριθμό αντιτύπων από τα 1000 βιβλία, με τη συμμετοχή του σε σελίδες (θα εξαρτηθεί δηλ. από το πόσες σελίδες θα γίνει το βιβλίο). Για συνεννόηση-συμμετοχή Π.Λάλος, τηλ. 6979961139, mail: pauloslalos@yahoo.gr, Δένδρα Τυρνάβου ΤΚ 41500.  
Θα δημοσιευτούν και αδημοσίευτα ποιήματα του τιμώμενου, το κόστος τους θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες. Ένα δείγμα της ποίησης του τιμώμενου Θ.Ι.Θώμου:  «ΑΝΑΓΚΗ /Χρειάζομαι ένα σπαθί δίχως κόψη/ κι έναν λόγο κοφτερό,/ δυο θαυματουργά χέρια/ κι ένα βλέμμα με της αγάπης την όψη».
Η εκτύπωση θα γίνει στην περιοχή της Λάρισας. Φιλοδοξούμε στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ αυτή να έχουμε πάνω από 21 συμμετοχές που ήταν στην έκδοση του 2006 (τίτλος: Ποίηση Κρανιωτών (κοινή έκδοση δεκαετίας), Μνήμη Λάμπρου Ψύρρα, σελ.112), γιατί η Κρανιά Ελασ. κατέχει το προνόμιο να έχει δεκάδες άτομα που γράφουν ποιήματα σε λαϊκό ή έντεχνο τρόπο. Θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε για την Κρανιά Ελασσόνας μια θέση στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ, «ως το χωριό που έχει, Παγκόσμια, τον μεγαλύτερο αριθμό χωριανών εν ζωή (με βάση τον αριθμό κατοίκων) που γράφουν ποίηση και τη δημοσιοποιούν».

*Ευχαριστούμε θερμά τον συνταξιούχο δημοσιογράφο, Παύλο Λάλο, για την αποστολή του κειμένου και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και σε αυτό το λογοτεχνικό - πνευματικό εγχείρημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου