Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έληξε με επιτυχία το πολιτιστικό τριήμερο Κρανιωτών (πλούσιο φωτορεπορτάζ)


Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Τριημέρου ¨Νοέμβριος 2015¨ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά», στην αίθουσα του Συλλόγου Καραθάνου 33.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του τριημέρου, λειτούργησε καθημερινά από 27 έως 29/11/15 και ώρες 17:00 έως 22:00 έκθεση ανάγλυφων πινάκων, κοσμημάτων και ξυλόγλυπτων επίπλων. Συμμετείχαν με έργα Ζωγραφικής οι εικαστικοί: Προβίδας Λάμπρος, Ρέντας Χρήστος,  και Φακής Χαρ. Νικόλαος και με έκθεση Ξυλόγλυπτων επίπλων ο Κατσαβός Ν. Γεώργιος. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκθεση χειροποίητων Κοσμημάτων των κυριών: Ζέρβα - Γούπου Ευαγγελίας, Βεργή Νατάσας, Γούσιου Ευαγγελίας, Γιαννάκη Δέσποινας, Ζαρογιάννη-Κολτσιδοπούλου Μαριάννας, Ζαχαριά Έλλης, Κοκκινόρη Βάσιας, Μπουμπούλη Ελένης, Τέγου Ευαγγελίας, Γκουνέλα Λίτσας και Ζαφείρη Γιώτας. 

 Τέλος, απόψε Κυριακή, 27/11/2015 και ώρα 19:00, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1825-1927» του Γεωργίου Θ. Μπλάντα. Εκ μέρους του Συλλόγου μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παπαγιάννης Βασίλης, ο οποίος ανέφερε το πρόγραμμα του πολιτιστικού τριημέρου.
Το βιβλίο παρουσίασε ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου, Κώστας Σπανός, το βιογραφικό του συγγραφέα ανάγνωσε ο Λάμπρος Γκονέλας και την εκδήλωση συντόνισε  ο εκπαιδευτικός Παπατζέλος Θανάσης.
Τέλος, μίλησε ο συγγραφέας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες στον κόσμο που παρευρέθηκε στην παρουσίαση.
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση τοπικών εδεσμάτων και κρασιού, ενώ έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την ομάδα «Χορικός Διθύραμβος». 

Αξίζουν για μια ακόμη φορά τα θερμά μας συγχαρητήρια, τόσο ο Σύλλογος για την άψογη οργάνωση του Πολιτιστικού Τριημέρου, όσο και οι συμμετέχοντες και οι συμπατριώτες μας που παρέστησαν στις εκδηλώσεις. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Ι. Μπαλή για το κείμενο και το πλούσιο φωτορεπορτάζ που μας απέστειλε.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τις τριήμερες εκδηλώσεις: 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου