Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η συμπατριώτισσά μας Δώρα Γκουντούρα: Το πιο hot name της ξιφασκίας


Η Δώρα Γκουντούρα

Για την συμπατριώτισσά μας, Δώρα Γκουντούρα, έχουμε ήδη κάνει αφιερώματα. Ωστόσο, η συνεχής ανοδική της πορεία μας δίνει αφορμή να παρακολουθούμε την αγωνιστική της προσπάθεια η οποία κάνει περήφανο όχι μόνο τον τόπο καταγωγής της αλλά και όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στη Δώρα τη Γκουντούρα και να της ευχηθούμε επίσης υγεία και πάντα πρωτιές. 
Ακολουθούν οι ειδήσεις που αφορούν το πρόσωπό της.
Η Δώρα Γκουντούρα είναι το νέο… αστέρι της ελληνικής Ξιφασκίας. Εδώ κι ένα χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τα καλύτερα αποτελέσματα στο άθλημα έχουν έρθει από αυτήν. Και φυσικά δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τη Βάσω Βουγιούκα, που είναι ο ζωντανός θρύλος της ελληνικής ξιφασκίας. Επομένως, η Δώρα Γκουντούρα είναι ότι πιο… hot έχει η ελληνική ξιφασκία.
Η αθλήτρια της ΑΕΚ δείχνει ότι έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει και σε κάθε διοργάνωση έχει πολύ καλά πλασαρίσματα. Με συνδυασμό μάλιστα ότι είναι μόλις 20 χρονών και φυσικά οι παραστάσεις της σε διεθνείς αγώνες δεν είναι τόσες πολλές, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στο μέλλον μπορεί να μας φέρει πολλές επιτυχίες.
Η αγωνιστική χρονιά που διανύουμε είναι… εξαιρετική για την ίδια και σίγουρα η καλύτερη στην μέχρι τώρα καριέρα της.
Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε την 10η θέση, ενώ στο Ευρωπαϊκό την 14η. Πήρε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και την 14η στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας. Στο κύπελλο Ακρόπολις κατέλαβε την 41η θέση και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μπήκε στις “64” μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. 
Τα αποτελέσματα, βέβαια έχουν έρθει μετά από πολύ σκληρή δουλειά και φυσικά ένα μερίδιο επιτυχίας οφείλεται και στον προπονητή της Θανάση Δελενίκα.
Η ίδια κρατάει χαμηλούς τόνους και περιμένουμε να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει! Οπως και να έχει το μεράκι, η αγάπη της για το άθλημα και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της, δείχνουν ότι έχει τις προδιαγραφές να φτάσει ψηλά!

Ξιφασκία: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Στη Σπάθη πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Γιώργος Τσουρούτας και Δέσποινα Γεωργιάδου, ενώ στο ξίφος Ασκήσεως οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Μαρία Χαλδαίου.



Σπάθη


ΑΝΔΡΕΣ: Τσουρούτας/Ολυμπιακός (15/13 στον τελικό τον Μπούκα/Αθην. Λέσχη), 3οι Καλομοίρης/ΑΕΚ & Σαρρής Ι./ΠΓΣ.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Γεωργιάδου/ΠΑΟ (15/10 στον τελικό την Γκουντούρα/ΑΕΚ), 3ες Παΐζη/Αθην. Λέσχη & Χούρι/ΑΕΚ.


Ξίφος Ασκήσεως


ΑΝΔΡΕΣ: Κοντοχριστόπουλος/ΑΟΞ Αιγάλεω (15/3 στον τελικό τον Τεληπορανίδη/ΜΑ Κορδελιού), 3οι Καυτανάκης/ΑΟΞ Αιγάλεω, Σούλιος/ΑΟΞ Αιγάλεω.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Χαλδαίου/ΑΟΞ Αιγάλεω (15/13 στον τελικό την Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω), 3ες Κονταρέλη/ΠΓΣ & Παπαδοπούλου/ΟΞΙΦ.


Στα ομαδικά πανελληνιονίκες (σύλλογοι) Ανδρών/Γυναικών αναδείχθηκαν:


Στη σπάθη Ανδρών: Πανελλήνιος ΓΣ (Σαρρής Ε. & Ι., Αθανασιάδης, Δούκας) 45/40 στον τελικό τον Κωστέα-Γείτονα, 3η θέση: Αθην. Λέσχη.


Στη σπάθη Γυναικών: ΑΕΚ (Γκιώνη, Μπενου, Γκουντούρα, Ποτού), 45/22 στον τελικό τον Πανελλήνιο ΓΣ, 3η θέση: Αθην. Λέσχη.


Στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών: ΑΟΞ Αιγάλεω (Σούλιος, Κοντοχριστόπουλος, Καυτανάκης, Μαυρίδης) 45/35 στον τελικό τον Μ.Α.Κορδελιού, 3η θέση: Πανελλήνιος ΓΣ.

Στο ξίφος ασκήσεως Γυναικών: ΑΟΞ Αιγάλεω (Δεσύλλα, Κοντοχριστοπούλου, Χαλδαίου, Παντελή Ε.) 45/12 τον τελικό τον Ο.Ξ.Φ, 3η θέση: Πανελλήνιος Γ.Σ.

Πηγή: sportsland.gr

* Ευχαριστούμε υον Γιώργο Ι. Μπαλή για την αποστολή της είδησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου