Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Παραδοσιακό Κρανιώτικο Τραγούδι


Έχουμε τη μεγάλη χαρά, αγαπητοί συμπατριώτες/τισσες, φίλες και φίλοι, να δημοσιεύσουμε ένα παραδοσιακό Κρανιώτικο Τραγούδι. Το τραγούδι ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο η γιαγιά Βικτωρία Πουρνάρα. Η φωνή της παραμένει αγέρωχη και κρυστάλλινη, όπως παλιά, τότε που τα παιδιά της γειτονιάς παίζαμε στον δρόμο και την ακούγαμε πολλές φορές να τραγουδά στην αυλή του σπιτιού της κάνοντας δουλειές. 
Το τραγούδι έχει ως θέμα του τον γάμο και συγκεκριμένα την παντρειά μιας κόρης. Ενώ, έντονα στοιχεία χαρμολύπης διατρέχουν τον στίχο καθαυτό και κυκλώνουν την ψυχή του ακροατή. Τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα με τη σκέψη πως πρόκειται για μια πάλαι ποτέ ζώσα παράδοση που σιγά - σιγά χάνεται.
Ευχαριστούμε θερμά τη γιαγιά, Βικτωρία Πουρνάρα για την ερμηνεία του τραγουδιού που μας παραδίδει και της ευχόμαστε καλά γεράματα με υγεία, χαρά και να συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία το βιωματικό παραδοσιακό τραγούδι.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά και τον γιο της, Βαγγέλη Βασ. Πουρνάρα, για το μεράκι που έβαλε τόσο στην καταγραφή του τραγουδιού όσο και για τη δημιουργία του υπέροχου βίντεο που το συνοδεύει. Αξίζει να σημειώσουμε πως το βίντεο περιέχει σπάνιες παλιές φωτογραφίες από τη ζωή του χωριού μας. 

Χρήστος Γ. Γκουνέλας


Πιέστε στην παρακάτω εικόνα για να ακούσετε το τραγούδι και να δείτε το βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου