Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

π. Ευάγγελος Κατσαρός: "Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις"


Έχουμε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή, φίλες και φίλοι του Ιστολογίου "Κρανέα Ελασσόνας", να δημοσιεύσουμε ένα ανέκδοτο ποίημα - και μάλιστα αυτούσιο στη γραφή - του πατρός Ευαγγέλου Κατσαρού.
Ο πατήρ Ευάγγελος έχει τη μεγάλη ευλογία και ευθύνη ταυτόχρονα να κουβαλάει μέσα του και πάνω του το βαρύ όνομα του λαϊκού ποιητή και πατέρα του, Κωνσταντίνου Κατσαρού.
Στο πρόσωπο του πατρός Ευαγγέλου βλέπουμε τον άξιο συνεχιστή αυτής της Ποιητικής Παράδοσης που ξεκίνησε από τον πατέρα του.
Τα ποιήματα του παπά - Βαγγέλη χαρακτηρίζονται από την πυκνότητα των νοημάτων τους, την αριστοτεχνική ομοιοκαταληξία και βεβαίως την πλούσια θεματολογία, αλλά και την υψηλή πνευματικότητα τους.
Ζωντανές εικόνες, αλλά και αφηρημένες έννοιες, συμπλέκονται αρμονικά στα ποιήματα του παπά-Βαγγέλη δημιουργώντας ποικιλία συναισθημάτων στον αναγνώστη και αγγίζοντας βαθιά την ψυχή του.
Εδώ δημοσιεύουμε το ποίημα του "Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις", που ξεκινώντας από αυτή τη λαϊκή ρήση ως τίτλο, καταπιάνεται με μεγάλες αλήθειες της ζωή τις οποίες όλοι λίγο-πολύ έχουμε ζήσει.
Νιώθουμε την ανάγκη επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά τον πατέρα Ευάγγελο που μας εμπιστεύθηκε το ποίημά του για να το δημοσιεύσουμε στην πρωτότυπη κιόλας γραφή του.
Του ευχόμαστε υγεία και να συνεχίσει να μας ξεδιψά πνευματικά με τα ποιήματά του.

Χ. Γκουνέλας

Κάντε "κλίκ" στην εικόνα για μεγέθυνση





2 σχόλια:

  1. Αφήστε τα τραγούδια και τα ποιήματα και κοιτάξτε πως κατάντησε ο τύπος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι και η ποίηση, αγαπητέ φίλε, είναι από τα πράγματα που συχνάζει ακόμη η αλήθεια. Τώρα για το πως κατάντησε ο τόπος μας, εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε, κάνουμε... και ό,τι παράπονα μας αποστέλλετε τα αναρτούμε άμεσα... από εκεί και πέρα υπάρχουν εκλεγμένοι σε τοπικό και γενικό επίπεδο για να εργαστούν... γι' αυτό άλλωστε εκλέχτηκαν από τον λαό.

      Διαγραφή