Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Διδασκαλικές Ενθυμήσεις από την Κρανιά 1977-1979 (ΦΩΤΟ)



Ο δάσκαλος Χρήστος Αστ. Σαΐτης (φωτογραφία) ο οποίος υπηρέτησε στην Κρανιά Ελασσόνας κατά τη διετία 1977-1979 δημοσίευσε στο αξιολογότατο ιστολόγιό του (Μακρυχώρι Λάρισας - Χρήστος Αστ. Σαΐτης) μια σειρά  προσωπικών φωτογραφιών του από την περίοδο όπου υπηρετούσε στο χωριό μας. 
Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς οι φωτογραφίες του κ. Σαΐτη αποτυπώνουν γλαφυρά στιγμές από τη ζωή του χωριού μας στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Είναι δε αξιοπρόσεκτο το πλήθος του κόσμου που διέμενε τότε στο χωριό. Θα υπάρξουν, άραγε, στο μέλλον τέτοιες στιγμές για το χωριό μας και για όλη την ελληνική επαρχία, με τέτοια ζωντάνια; Δυστυχώς, μάλλον, όχι!
Δεύτερο γεγονός το οποίο αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι οι δάσκαλοι συμμετείχαν πολλαπλώς στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας. Πραγματικά, άξιοι συγχαρητηρίων. 
Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο κ. Σαΐτη από το Μακρυχώρι Λάρισας για αυτή τη δημοσίευση για το χωριό μας. Πρόκειται πραγματικά για τοπικά ιστορικά ντοκουμέντα.
Ευχαριστούμε θερμά και τον φίλο και συμπατριώτη μας Μαργαρίτη Μπαλή, ο οποίος "αλίευσε" το θέμα στο διαδίκτυο και μας το απέστειλε.

Χρήστος Γκουνέλας
θεολόγος

Ακολουθούν οι φωτογραφίες. Ο σχολιασμός των φωτογραφιών είναι του κ. Σαΐτη: 



Από την εκφώνηση του πανηγυρικού το 1979 στην κεντρική πλατεία από τον δάσκαλο Χρήστο Σαΐτη



"Πίσω μου η ωραία εκκλησία της Κρανιάς" Χρ. Σαΐτης





Με τις μαθήτριες του Λυκείου Κρανιάς στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας το 1979


Σε ημερήσιο περίπατο με τους καθηγητές του Γυμνασίου Κρανέας το 1979


Με τους Αντώνη Μπαντρά, Θανάση Τσάτσο και Χρήστο Γκονέλα στην ταβέρνα των αδελφών Μπατσίλα στην Κρανέα Ελασσόνας



Χορός στην ταβέρνα του κ. Κορακίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου