Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ομάδα Προσκόπων επισκέφτηκε την Κρανιά (ΦΩΤΟ)


Την όμορφη εικόνα μίας μεγάλης ομάδας χαμογελαστών προσκόπων, με τους συνοδούς τους, αντίκρισαν ξανά, οι κάτοικοι της αγαπημένης μας Κρανιάς. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Απριλίου,  επισκέφτηκαν το χωριό μας, 30 παιδιά με τους συνοδούς τους, από το 5ο Σύστημα προσκόπων της Λάρισας. 
Kατά την τριήμερη επίσκεψή τους η πολυμελής  ομάδα φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου, λόγω του ψύχους που υπήρχε κατά την διάρκεια της νύχτας. Η ομάδα έτυχε υποδοχής από μέλη του τοπικού Συμβουλίου, και από τους Αντιδημάρχους Ελασσόνας, Ευάγγελο Παναγιώτου και Γεώργιο Παπαευθυμίου. Κατά το διάστημα της παραμονής τους, ήρθαν στο χωριό ο αρχηγός του 5ου συστήματος προσκόπων Λάρισας, Γεώργιος Ζόρτος και ο αρχηγός των προσκόπων Αμπελώνα, Μιχάλης Πιτένης. 
Οι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στα Μαρμαρούλια, με το εντυπωσιακό μονοπάτι του δάσους που κατασκεύασε με πολύ κόπο, μεράκι και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ο γνωστός σε όλους μας Θωμάς. Θαύμασαν το εντυπωσιακό φαράγγι της Χράπας, και τέλος επισκέφτηκαν τον χώρο του Αϊ-λιά, και είδαν τον όμορφα διαμορφωμένο χώρο και τις υπάρχουσες υποδομές φιλοξενίας. 
 Οι επικεφαλής έμειναν εντυπωσιασμένοι από το ωραίο και σπάνιο δάσος των μεγάλων Βελανιδιών και επιτόπου συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε στις αρχές Ιουλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μία κατασκηνωτική περίοδο, 7 ημερών, που θα φιλοξενήσει σε σκηνές τους προσκόπους της Λάρισας. Οι Αντιδήμαρχοι, από πλευράς του Δήμου Ελασσόνας και εκ μέρους της τοπικής Κοινότητας, υποσχέθηκαν την πλήρη υποστήριξη τους, στο όλο εγχείρημα. 
Οι επισκέπτες, αρχηγοί των προσκόπων, μίλησαν με τα καλλίτερα λόγια για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή που έτυχαν από τις τοπικές αρχές, αλλά ιδιαίτερα, τόνισαν, πως  έμειναν εντυπωσιασμένοι, από την αγάπη και την φιλική διάθεση, των κατοίκων του χωριού. Η επίσκεψη τους στο μονοπάτι στα Μαρμαρούλια, τους άφησε τις καλλίτερες εντυπώσεις, μένοντας εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο κατασκευής του, την ομορφιά του δάσους και της ανεπανάληπτης θέας, που προσφέρει το φαράγγι της Χράπας.
Κατά τη αναχώρησή τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους Αντιδημάρχους Ελασσόνας, για την προθυμία και το έμπρακτο ενδιαφέρον των ιδίων και της τοπικής Κοινότητας.

Γιώργος Ι. Μπαλής

Τέτοιες εξωστρεφείς δράσεις που έχουν ως επίκεντρο το χωριό μας και τις ομορφιές του, αξίζουν να στηρίζονται - όπως άλλωστε γίνεται - από την τοπική κοινωνία με σκοπό να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον τόπο μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Ακολουθούν οι σχετικές φωτογραφίες:
















Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιώργος Μπαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου