Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Γίδα βραστή από τον Σεφ Νίκο Γκουνέλα


Ο  σεφ Νίκος Γκουνέλας

Μια συνταγή με κρέας και λίγο από... Κρανιώτικο τραχανά.
Τη συνταγή μάς την προτείνει ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας σεφ, ο Νίκος ο Γκουνέλας.
Ο Νίκος εργάζεται εδώ και χρόνια ως σεφ του ξενοδοχείου "Ποσειδών Παλλάς" στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Είναι διπλωματούχος σεφ και απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης.
Γίδα βραστή, λοιπόν, από τον Νίκο!

 Υλικά
1 κιλό γίδα μέχρι 4 ετών (σπάλα) - (κατά προτίμηση... Κρανιώτισσα γίδα)
3 καρότα μέτρια,
1 ματσάκι σέλινο,
1 κρεμμύδι ξερό,
300 γρ. τραχανά ξινό,
αλάτι,
πιπέρι
βούτυρο κατσικίσιο(ελαιόλαδο)

Τρόπος παρασκευής
Ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 15' (λεπτά) τη γίδα, που την έχουμε τεμαχίσει σε μέτριους κύβους.
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 περίπου ώρα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι και έχουμε ένα υπέροχο φαγητό.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σέλινο.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου