Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Γκουντούρα: «Κοιμάμαι και ξυπνάω με όνειρο το ολυμπιακό μετάλλιο!» (gTV)



Ο Αντώνης Καλκαβούρας μίλησε με το νέο μεγάλο ταλέντο της ελληνικής ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα, για την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


Η Δώρα Γκουντούρα είναι το νέο μεγάλο αστέρι της ελληνικής ξιφασκίας και η πρώτη αθλήτρια που υποστηρίζεται από τη Sportingbet στο πλαίσιο της νέας της στρατηγικής ΕΚΕ που αφορά τη στήριξη της Νέας Γενιάς Ολυμπιονικών και ο Αντώνης Καλκαβούρας μίλησε μαζί της για τα όνειρά της για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος αθλητής για να πετύχει τους στόχους του.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη συνέντευξη της συμπατριώτισσάς μας Δώρας Γκουντούρα στον αθλητικογράφο Αντώνη Καλκαβούρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Αποστολή Ενημέρωσης: Γιώργος Ι. Μπαλής




Και μια συνέντευξη της Δώρας Γκουντούρα στο sportsexcellence.gr

Η Δώρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Πέρασε από διάφορα αθλήματα κατά καιρούς (τένις, ενόργανη) ενώ σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα της ξιφασκίας. Προπονητής της από τότε μέχρι σήμερα είναι ο Θανάσης Δελενίκας και ο σύλλογος της η ΑΕΚ. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2012 εως σήμερα. Η συνεργασία της με την Sports Excellence ξεκίνησε την σεζόν 2017-2018.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι:

8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών (Κίνα 2018)

7η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (Σερβία 2018)

2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων- γυναικών (Βουλγαρία 2017)

3η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων- γυναικών (Βουλγαρία 2017)

2η θέση Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων (Κροατία 2013)

1η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών (Αθήνα 2018)



Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου μέχρι τώρα αθλητικό επίτευγμα/ αθλητική επιτυχία και γιατί;

Απάντηση : Αν και συνήθως ως μεγαλύτερο επίτευγμα οι αθλητές διαλέγουν διακρίσεις με μετάλλια για εμένα η καλύτερη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας ήταν όταν κατέλαβα την 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών διότι ήταν η πρώτη μου χρόνια σε αυτή την κατηγορία και απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω επάξια και εδώ.



Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί σου στόχοι για το 2019 και ποιος ο μακροχρόνιος στόχος σου;

Απάντηση : Οι αγωνιστικοί μου στόχοι για το 2019 είναι να κατακτώ καλύτερη θέση στο Παγκόσμιο ranking και να κερδίζω παίκτριες που δεν έχω κερδίσει ακόμα. Ο μακροχρόνιος στόχος μου είναι ο ίδιος με κάθε αθλητή «Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»



Πόσο κοντά είναι το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το επιτύχεις;

Απάντηση: Δεν είναι εύκολο η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρόλα αυτά με την απαραίτητη οικονομική και αθλητική στήριξη είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί



Τί είναι αυτό που χρειάζεσαι ώστε να νοιώθεις ότι ανταγωνίζεσαι με «ίσες συνθήκες» τις αθλήτριες από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος;

Απάντηση : Χρειάζεται πάντα να δίνεις το κάτι παραπάνω… Μόνο έτσι μπορείς να ανταγωνιστές μεγάλες δυνάμεις του χώρου



Πόσο σε ωφέλησε η συνεργασία σου την προηγούμενη χρονιά με το Sports Excellence και ποιες οι προσδοκίες σου από αυτή τη συνεργασία για την επόμενη χρονιά;

Απάντηση : Η συνεργασία μου με την Sports Excellence με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να πετύχω τα φετινά μου αποτελέσματα. Με τις άριστες γνώσεις και υποδομές που διαθέτει με έφερε ένα σκαλί πιο κοντά στον στόχο μου. Την ίδια άριστη δουλειά περιμένω με την νέα μας συνεργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου