Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Οι προετοιμασίες για τη Γιορτή Κράνου στην Κρανιά (ΦΩΤΟ)


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επερχόμενη 1η Γιορτή Κράνου στην Κρανιά ανήμερα της Παναγίας το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Πατούνα παρασκεύασαν και παρασκευάζουν κρανοποτό, κρανόπιτες, κρανοκέικ, κρανομαρμελάδα, κρανοτσάι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα με βάση το κράνο και μας καλούν όλους να τα γευτούμε στη Γιορτή Κράνου με συνοδεία υπέροχης μουσικής και τραγουδιών από τον "Χορικό Διθύραμβο". Όπως μας ενημέρωσαν, συμπατριώτες μας θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και... Κρανοπαγωτό για τη γιορτή Κράνου στην Κρανιά Ελασσόνας. Ενώ, ο συμπατριώτης μας Νίκος Ζιάρρας και το Kafe Ziarra θα προσφέρουν στη γιορτή Κράνου Κρανοκοκτέιλ.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Χρήστος Πατούνας και εμπνευστής της ο Άρης Ζαφείρης.
Χορηγός της Μουσικής Εκδήλωσης είναι ο συμπατριώτης μας Σάκης Μπατσίλας ο οποίος επανειλημμένα έχει στηρίξει οικονομικά πολλές εκδηλώσεις που έγιναν κατά καιρούς στο χωριό μας. Ο Σάκης ο Μπατσίλας ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ο Σάκης μετά από λαμπρές σπουδές στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία εργάστηκε ως υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης εντός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Στη συνέχεια μετέβη στο Κατάρ ως γενικός διευθυντής του Ποδοσφαίρου του Κατάρ. Τα τελευταία χρόνια είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από όλη την οργάνωση του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ το 2022. Η παρουσία του και η εργατικότητα του στο Εξωτερικό τιμά και την Ελλάδα και τον ιδιαίτερο τόπο της καταγωγής του, την Κρανιά.
Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στον Σάκη, στον Χρήστο,στον Άρη και σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες/ουσες στην 1η γιορτή Κράνου.

 Χρ. Γκουνέλας

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:


"Κρανιώτικο σπίτι, που στέγασε αγάπη, ζωή, έρωτα, δάκρυα, κλάματα και τώρα, αφού εκπλήρωσε το θείο σκοπό του, ζώντας μέσα στη σιωπή επιστρέφει στην αρχική θέση, αυτό που ήταν πάντα, αστερόσκονη. Στη μοναχική πορεία του το φρουρούν δύο κρανιές εκατέρωθεν".  Χρήστος Πατούνας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου