Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Το "πείραμα" της συνδιοίκησης στον Δήμο Ελασσόνας


Θετικά κρίνεται γενικά η συμφωνία των δύο παρατάξεων "Ολύμπου Πολιτεία - Πύλη Ανάπτυξης"  του νέου δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα και του Δημήτρη Καρανίκα "Ένας Δήμος για όλους", για συνδιοίκηση στον Δήμο Ελασσόνας. Η απλή αναλογική η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην φετινή εκλογική διαδικασία για τους Δήμους και τις Περιφέρειες δημιούργησε νέα δεδομένα και ώθησε τις παρατάξεις σε προγραμματικές συμφωνίες, όπου δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία.
Έτσι, λοιπόν, στον Δήμο Ελασσόνας οι παραπάνω παρατάξεις έφτασαν σε προγραμματική συμφωνία και βεβαίως απομένει να διαπιστώσουμε στην πράξη τα όσα συμφωνήθηκαν. Είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα στον οποίο γίνεται αυτό το φιλόδοξο "πείραμα" της συνδιοίκησης και σίγουρα θα εφαρμοστεί και από άλλους Δήμους.
Φαίνεται να λειαίνονται "κομματικές γωνίες" και να σβήνουν διαχωριστικές γραμμές. Βλέπουμε για παράδειγμα στη λεζάντα του θέματος τον συμπατριώτη μας παλαιό δεξιό αυτοδιοικητικό Θανάση Καλιακούδα (ο οποίος εκλεγόταν από "δεξιούς", "κεντρώους" και "αριστερούς" ψηφοφόρους) να έχει στο πλάι του τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Ελασσόνας Γιάννη Καριπίδη. 
Πολλές φορές η ίδια η ζωή μας διδάσκει και ξεπερνάει τις όποιες διαχωριστικές γραμμές θέτουν κατά καιρούς οι άνθρωποι μεταξύ τους. Νομίζω ότι σιγά - σιγά πλησιάζει (και έπρεπε προ πολλού να έχει έρθει) η ώρα που κανένας δημοτικός συνδυασμός δεν θα έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα. Άλλωστε, ας μη λησμονούμε ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί πριν τις εκλογές υπεραμύνονται της ανεξαρτησίας τους και οι ψηφοφόροι  συνηθίζουμε να λέμε - καλώς - πως ψηφίζουμε πρόσωπα. Ωστόσο, μετά τις εκλογές, ως δια μαγείας, πολλοί Δήμοι βάφονται στο χρώμα της παράταξης που τους στηρίζει, λέει.
Κάποια στιγμή καλό θα είναι στην εκλογική διαδικασία να μετέχουν πρόσωπα πέρα από παρατάξεις και όσοι/ες εκλεγούν να συνεργάζονται για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. Τα κόμματα και ο νομοτελειακός κομματισμός δημιούργησαν στην πράξη περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσαν και το βλέπουμε καθημερινά σε πολλές εκφάνσεις του δημόσιου και κοινωνικού βίου της πατρίδας μας.
Καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο Ελασσόνας και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ανάγκη να είναι ένα πετυχημένο Δημοτικό Συμβούλιο με συνεργασία όλων των δημοτικών συμβούλων μεταξύ τους και με ευήκοα ώτα για το καλό όλων των πολιτών του Δήμου που τους εξέλεξαν. 

Χρήστος Γκουνέλας

3 σχόλια:

  1. ποσο γλυκια ειναι η μασα και η καρεκλα αυτο μονο ισχυει πια καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΜΥΡΙΣΤΙΚΑΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΑΝ ΠΑΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείραμα 1ο : Κλείσιμο ΚΑΠΗ Κρανιάς . Κλείνουμε το ΚΑΠΗ της Κρανιάς να δούμε πως πάει το θέμα και μετα βλέπουμε τι κάνουμε στα άλλα χωριά . (Αν τολμούσαν ας έκλειναν του Λιβαδίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή