Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Βραβείο Λογοτεχνίας για τον Κρανιώτη μαθητή Γιώργο Γούπο


Το 2ο βραβείο στον 38ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μυθιστορήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, κέρδισε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του 1ου Λυκείου Γιάννουλης Γιώργος Γούπος, για το έργο του «Το Σκοτάδι».

Ο Γιώργος παρότι παρακολουθεί τα μαθήματα Θετικής Κατεύθυνσης έχει εξίσου άριστες επιδόσεις στα μαθήματα Ανθρωπιστικού Πεδίου. Το γεγονός ότι έγραψε ένα μυθιστόρημα 90 σελίδων, για το οποίο διακρίθηκε, το αποδεικνύει εξάλλου.

Ο Γιώργος Γούπος βρέθηκε στα γραφεία της «Ε» έχοντας στο πλευρό τον πατέρα του που είναι και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του και μίλησε για την απόφασή του να λάβει μέρος σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί είναι η μεγάλη του αγάπη.


Όπως λέει ο ίδιος, το γράψιμο ήταν πάντα κάτι που του άρεσε. Όταν πληροφορήθηκε για τον διαγωνισμό θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους. Επηρεασμένος από τα αστυνομικά μυθιστορήματα που διαβάζει και με αγαπημένο συγγραφέα τον Jo Nesbo, αποφάσισε να γράψει και εκείνος μια αστυνομική ιστορία. Έτσι «γεννήθηκε» «Το Σκοτάδι».

Ο ήρωας του βιβλίου του είναι ένας αστυνομικός που μετά από κάποιο συμβάν στην προσωπική του ζωή έπιασε πάτο. Μια δολοφονία όμως στην πόλη του δεν του αφήνει πολλά περιθώρια, πρέπει να συνέλθει. Η πόλη του τον χρειάζεται…

Ο Γιώργος Γούπος παρά το νεαρό της ηλικίας του φαίνεται αρκετά συνειδητοποιημένος, χαίρεται με την επιτυχία του, αλλά όπως λέει ο ίδιος είναι κάτι που δεν περίμενε και ακόμη δεν έχει σκεφτεί πώς μπορεί αυτό να τον οδηγήσει σε άλλους δρόμους. Προς το παρόν, οι υποχρεώσεις του στο σχολείο είναι αυξημένες μιας και προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές με στόχο σχολές Πληροφορικής ή Σώμα Ασφαλείας, χωρίς ωστόσο όμως να έχει καταλήξει.

Όση ώρα ο Γιώργος μιλάει για το βιβλίο του, ο πατέρας του Γιάννης τον παρακολουθεί χαμογελώντας. Νιώθει περήφανος για τον γιο του. Εξάλλου, είναι εκείνος που το διάβασε πρώτος. Όπως λέει, ο Γιώργος κάθε φορά που τελείωνε ένα κεφάλαιο, το παρέδιδε στο πατέρα του. Η γνώμη του έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο.

"Φυσικά και είμαι πολύ περήφανος για την επιτυχία του παιδιού μου. Δεν είναι μικρό πράγμα, ένα παιδί 17 χρονών να γράφει ένα μυθιστόρημα και να βραβεύεται από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το βιβλίο του είναι εξαιρετικό. Είμαι σίγουρος ότι όποιος το πιάσει στα χέρια του θα το απολαύσει", αναφέρει ο πατέρας του στο τέλος της κουβέντας.

Οι απονομές των βραβείων έγιναν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Αίθουσα Αντώνη Τρίτση».

Της Νατάσας Πολυγένη

Πηγή: Ελευθερία

* Το Ιστολόγιο "Κρανέα Ελασσόνας" εύχεται θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας μαθητή Γιώργο Γούπο του Ιωάννη. Η μεγάλη αυτή διάκριση του Γιώργου, μας κάνει περήφανους τους απανταχού συμπατριώτες. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Γιώργο και είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίσει και άλλα αξιόλογα έργα μεγάλης λογοτεχνικής εμβέλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου