Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Λεηλατούν το δάσος της Οξυάς



ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ «ΕΥΝΟΙΚΑ» ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ…ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ!

Ποιός είναι ο αιρετός; Αδιαφορεί; Καταγγέλλει!!

Συνεχίζεται η παράνομη κοπή δένδρων στην θέση Οξυά από κύκλωμα ανθρώπων όπως αφήνει να εννοηθεί και ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλιακούδας με επιστολή του που έστειλε στο Δασαρχείο Ελασσόνας και κοινοποίησε στον Δήμαρχο Ελασσόνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αντιδήμαρχος καταγγέλλει την παράνομη κοπή που είναι σε εξέλιξη χρόνια τώρα- στο πρόσφατο παρελθόν η ΕτΕ (ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) ανέδειξε το πρόβλημα πολλές φορές , χωρίς ωστόσο οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, αφ ενός μέν να συλλάβουν αυτούς που λυμαίνονται το δάσος και πλουτίζουν παράνομα, αφ ετέρου να προστατεύσει την δημόσια περιουσία ως οφείλει.

Είναι χαρακτηριστικό το περιεχόμενο της επιστολής το οποίο και δίνουμε στην δημοσιότητα: (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ: ekdosi.gr)

Η επιστολή αν μη τι άλλο είναι απολύτως αποκαλυπτική, αφού με την επιλογή της λέξης «ευνοικά» ο Αντιδήμαρχος μας πληροφορεί ότι κάποιος ή κάποιοι ενεργούν ευνοικά και επιτρέπουν να συνεχίζεται η παράνομη κοπή ξύλων!!

Δεν γνωρίζουμε τι έπραξαν οι αρμόδιοι στο παρελθόν μετά τα δημοσιεύματα της ΕτΕ , παρά το γεγονός ότι όσι εμπλέκονται στην παρανομία αυτή, εμμέσως αλλά σαφέστατα απείλησαν και κάποιους κατοίκους που τόλμησαν να καταγγείλλουν το γεγονός!!

Ενήμερος αυτής της συνεχιζόμενης παρανομίας είναι και ο Δήμαρχος Ελασσόνας, και όπως λένε οι κάτοικοι στην κοπή των ξύλων εμπλέκεται και αιρετός σε τοπικό επίπεδο φίλα προσκείμενος στον σημερινό δήμαρχο!!

Η ζημία που προξενούν όσοι προβαίνουν στην παράνομη κοπή των ξύλων , είναι εκτός από περιβαλλοντική και είναι μεγάλης έκτασης, είναι και μη θεμιτή αφού πλήττει άμεσα όσους εμπορεύονται με νόμιμες διαδικασίες την πώληση ξύλων.

Χαρακτηριστικά έλεγε γνωστός έμπορος ο οποίος διακινεί πολλούς τόνους καυσόξυλων…πως είναι δυνατόν εμείς να διαθέτουμε το προιόν σε τιμή περίπου στα 135 ευρώ τον τόνο και μετά βίας να βγάζουμε το μεροκάματο και κάποιοι άλλοι να διαθέτουν το προιόν στα 90 ευρώ!!!

Προφανώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Θα επέμβει κανείς μετά και την αποκαλυπτική επιστολή του Αντιδημάρχου, Αθανασίου Καλιακούδα, ή θα συνεχίσουν ανενόχλητοι κάποιοι και φυσικά να ευνοούνται , να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα το πανέμορφο δάσος της οξυάς;

Πηγή: elassona-city.gr

Πηγή: ekdosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου