Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Εκδρομή του Συλλόγου Κρανιώτων Λάρισας στον Όλυμπο

 


Ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ στον Όλυμπο την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.

- 7:45πμ Αναχώρηση από Λάρισα.
 
-9:00πμ Στάση 40 λεπτών  περίπου στο κέντρο Ενημέρωσης Δρυμού Ολύμπου με ξεναγό (δωρεάν), στους πρόποδες του Ολύμπου έξω από το Λιτόχωρο. 

-10:00πμ Στάση για καφέ στο καταφύγιο του "Σταυρού" στον Όλυμπο 900μ υψόμετρο, με καταπληκτική θέα το Θερμαϊκό - Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική. 

-11:00πμ Άφιξη στην παλιά Μόνη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπου. Σύντομη ξενάγηση στο μοναστήρι και την εκκλησία, στην οποία βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια πεζοπορία στο φαράγγι τού Ενιπέα μέσα από το πανέμορφο μονοπάτι Ε4 του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, έως το Άγιο Σπήλαιο του Διονυσίου όπου εκεί ασκήτεψε. Η απόσταση είναι περίπου 20 λεπτά και άλλο τόσο για την επιστροφή. Προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό καταρράκτη με τις υπέροχες λιμνούλες  
κοντά στο μοναστήρι. Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος με στάσεις 1 ώρα. Όση ακολουθήσουν την πεζοπορία, θα πρέπει να έχουν πεζοπορικά μποτάκια ή καλά σπορτέξ. 

-1:00μμ Επίσκεψη στη "Νέα Μονή Διονυσίου " στους πρόποδες του Ολύμπου λίγο έξω από το Λιτόχωρο. 

-2:00μμ Λιτόχωρο για φαγητό- βόλτα. 

-5:00μμ Επίσκεψη στο "Ναυτικό Μουσείο" Λιτοχώρου. Κόστος 2€ το άτομο. 

- Κατά την επιστροφή για Λάρισα, στάση στον Πλαταμώνα. 

Σημείωση: Μέσα στο λεωφορείο και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε μουσεία, εκκλησίες κλπ. υποχρεωτική η χρήση μάσκας!

Για κρατήσεις θέσεων- πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976497616 Γκουνέλας Λάμπρος. 

Το Δ.Σ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου