Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Περί «ανωνύμων» «συμπατριωτών» και άλλων τινών

 


Πριν λίγες ημέρες το Ιστολόγιο «Κρανέα Ελασσόνας» δέχτηκε «επίθεση λάσπης» από γνωστό – άγνωστο «ανώνυμο». Η αλήθεια είναι πως στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του υπήρξαν διαδικτυακές επιθέσεις «ανωνύμων» «συμπατριωτών» κατά του Ιστολογίου οι οποίες ήταν οξείες - τοξικές θα λέγαμε - αλλά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας και φίλων της Κρανιάς έχει αγκαλιάσει εξαρχής την προσπάθεια του Ιστολογίου και αυτό μας δίνει δύναμη.

Αφορμή της ανοίκειας επίθεσης στάθηκε αυτή τη φορά η μετάδοση της είδησης για προσβολή από τον κορονοϊό σε συνάνθρωπό μας. Η πληροφορία μάς ήρθε από το χωριό και τη διασταυρώσαμε από ανθρώπους που διαμένουν μόνιμα στο χωριό μας, αλλά και από άλλο μέσο ενημέρωσης και μάλιστα τηλεοπτικό. Ωστόσο, το Ιστολόγιο κατηγορήθηκε - ανώνυμα πάντα - πως «σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους του χωριού και γι’ αυτό διαπράττει παρανομία». Ενόχλησε κάποιους η μετάδοση της πληροφορίας στην ουσία της, αλλά και ο σχολιασμός μας στο γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση.

Το Ιστολόγιο είναι το μέσο. Μεταδώσαμε, με πολύ σεβασμό προς όλους και προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, τους προβληματισμούς των κατοίκων για την έλλειψη ενημέρωσής τους η οποία είχε να κάνει και με τη δική τους υγεία. Αυτή ακριβώς η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης ανησύχησε τους κατοίκους και αυτό μας μεταφέρθηκε. Παρόλα αυτά, «κάποιοι» χωρίς να σεβαστούν τόσο τον προβληματισμό των κατοίκων, όσο και το μέσο (το Ιστολόγιο, που άλλες φορές χρησιμοποίησαν και οι ίδιοι επώνυμα) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαστρεβλώσουν τα πράγματα ρίχνοντας την ευθύνη της ανησυχίας των κατοίκων στο ίδιο το Ιστολόγιο. Οι κάτοικοι «ανησύχησαν» το Ιστολόγιο, και όχι το αντίθετο. Μάλλον «κάποιοι» δεν κατάλαβαν το αυτονόητο: πως αν οι κάτοικοι είχαν επίσημη ενημέρωση δεν θα ανησυχούσαν. Πάντως, δεν καταλάβαμε το γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση.

Η δημοκρατία και η φιλοξενία του Ιστολογίου θα συνεχίσει να παρέχει δυνατότητα λόγου ακόμη και σε αυτούς που επιλέγουν την ανωνυμία, έστω και αν «κάποιοι» - λίγοι - έως τώρα δεν το σεβάστηκαν. 

Χρήστος Γκουνέλας


1 σχόλιο: