Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Γίδα βραστή με τραχανά από τον σεφ Νίκο Γκουνέλα

 

Ο σεφ Νίκος Γκουνέλας

Σήμερα, Κυριακή, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι και σκεφθήκαμε να αναρτήσουμε μία συνταγή με κρέας και λίγο από... Κρανιώτικο τραχανά.
Τη συνταγή μας την προτείνει ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας σεφ, Νίκος Γκουνέλας.
Ο Νίκος εργάζεται εδώ και χρόνια ως σεφ του ξενοδοχείου "Ποσειδών Παλλάς" στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. Είναι διπλωματούχος σεφ και απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης.
Γίδα βραστή λοιπόν από τον Νίκο!

 Υλικά
1 κιλό γίδα μέχρι 4 ετών (σπάλα) - κατά προτίμηση Κρανιώτισσα γίδα
3 καρότα μέτρια,
1 ματσάκι σέλινο,
1 κρεμμύδι ξερό,
300 γρ. τραχανά ξινό,
αλάτι,
πιπέρι
βούτυρο κατσικίσιο(ελαιόλαδο)

Τρόπος παρασκευής
Ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 15' (λεπτά) τη γίδα, που την έχουμε τεμαχίσει σε μέτριους κύβους.
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 περίπου ώρα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι και έχουμε ένα υπέροχο φαγητό.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σέλινο.

Καλή σας όρεξη!

Σημείωση Ιστολογίου:
Τα "λίγο από... Κρανιώτικο τραχανά" και "κατά προτίμηση Κρανιώτισσα γίδα", είναι δικά μας σχόλια. Η συνταγή είναι του Νίκου. Είπαμε να το δώσουμε και μια χιουμοριστική Κρανιώτικη νότα. Όπως και να 'ναι πάντως ο τραχανάς "γλυκός" ή "ξινός", να είναι καλοφάγωτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου