Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Ο Αύγουστος του Χρήστου Πατούνα στην Κρανιά (ΦΩΤΟ)

 


Από το 2004 και εξής, το Καλοκαίρι, και ειδικότερα ο Αύγουστος, στην Κρανιά ήταν συνυφασμένος με το όνομα του Χρήστου Πατούνα. Τελευταία εκδήλωση ήταν η κρανογιορτή τον Δεκαπενταύγουστο του 2019. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Χρήστος Πατούνας με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών παρουσίασε πλειάδα παραστάσεων με πρωτοτυπία και μεράκι. Στόχος του Χρήστου ήταν η χαρά. Με προσωπικό χρόνο και προσωπικό χρήμα του Χρήστου Πατούνα, αλλά και μετ' εμποδίων κάποιες φορές, παρουσίασαν από αρχαία τραγωδία, παραδοσιακό κρανιώτικο γάμο και αρραβώνα μέχρι την "απαγωγή της θειας" από τον μπάτμαν, τον "Αστερίξ και τους Θεσσαλούς στην Κρανιά" , τον "Διγενή και τον Χάροντα", αλλά και την ταινία με τη "μάχη της Κρανιάς". Οι δε συναυλίες με κλασική έως και ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική, δεκάδες και αυτές. Επιφυλασσόμαστε σύντομα να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις εκδηλώσεις του Χρήστου Πατούνα στην Κρανιά με σχετικές φωτογραφίες και βίντεο τα οποία υπάρχουν στο αρχείο του Ιστολογίου "Κρανέα Ελασσόνας".  Όλα αυτά τα οποία έκανε εθελοντικά ο Χρήστος, η ψυχή των εκδηλώσεων, και οι εθελοντές συνεργάτες του, φανερώνουν πως ακόμα και από έναν άνθρωπο μπορούν να ξεκινήσουν και να γίνουν πολλά.  Τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας δεν έγιναν οι εκδηλώσεις τις οποίες σχεδίαζε ο Χρήστος. Ελπίζουμε σύντομα να μας ενώσει και πάλι τα Καλοκαίρια στην Κρανιά!

Χρήστος Γκουνέλας

Δείτε μερικές από τις σχετικές φωτογραφίες: 





















2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Χρήστο Πατούνα για την ως τώρα προσφορά του στον γενέθλιο τόπο του. Καλή δύναμη και όρεξη να επανέλθει...

    Ως τιμή στην προσφορά του, ένα αφιέρωμα της "Καθημερινής" για τον Οβελίξ στον Δυτικό Όλυμπο, δεν ξέρω αν προβλήθηκε παλιότερα εδώ.

    https://www.kathimerini.gr/society/924178/o-ovelix-ston-dytiko-olympo-en-etei-2017/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται τώρα να κάνει κάτι αφού όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν φετος στο χωριό μας φέρουν την σφραγίδα του δήμου Ελασσόνας και της ΔΚ Κρανέας .
    Τιιιι ; Δεν έγινε τίποτα;
    Δεν πειράζει του χρόνου που είναι προεκλογική περίοδος θα γίνουν όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή