Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινές δράσεις της "Ξηροκρανιάς" στην Κρανιά

 


Καλοκαιρινές δραστηριότητες του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων "Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ" - Αύγουστος 2022

 

1η Δράση: Πεζοπορία στην Πανσέληνο του Οξύρρυγχου στην Κρανιά Ελασσόνας.

Το τμήμα Περιπατητών- Φυσιολατρών του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ»,  διοργανώνει πεζοπορία με την Πανσέληνο του Αυγούστου που θα γίνει στην Κρανιά Ελασσόνας την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 19:15. Σημείο συνάντησης το πρώτο Δημοτικό σχολείο. Ώρα αναχώρησης: 19:30.

Απαραίτητα μποτάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια και νερό!

Η διαδρομή: «Λούτσα»- «Γρασίδια», όπου θα μπούμε σε όμορφο σηματοδοτημένο μονοπάτι με πεύκα στου «Αρβανίτη τον κήπο» και θα καταλήξουμε πάνω από τη «Χράπα» στη θέση «Πάνω Καμάρα», ώστε να γίνει στάση και να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα!

Συνεχίζοντας προς «Κόκκα», θα καταλήξουμε πάνω από το χωριό στη θέση «Τοπάλη τον κήπο», όπου στις 21:07 θα ξεπροβάλλει η πανσέληνος τού Οξύρρυγχου πίσω από το χωριό, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα καθώς μπορεί να συγκριθεί με σπίτια και διάφορα αντικείμενα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πολύ μεγαλύτερη!

Επιστροφή σε ταβέρνα του χωριού.

 


 





 

2η Δράση: Διάσχιση μέρους του φαραγγιού της  «Χράπας» 

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δραστηριότητες στις 14 Αυγούστου μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας και όσοι επιθυμούν να περπατήσουν στο πανέμορφο φαράγγι της Κρανιάς «Χράπα» να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τόπος συνάντησης η κεντρική πλατεία της Κρανιάς  την Κυριακή στις 7 το πρωί και αναχώρηση στις 07:30 π.μ. Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή: «Καραλίδικα» - «Σάρας Χωράφια» - «Στερναρούλια» - Πεζογέφυρα «Μουράντας» έως τη γέφυρα προς Λουτρό. Στη συνέχεια για καφέ στην πάνω πλατεία (κεντρική) του χωριού μας.

Απαραίτητα φοράμε μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια και έχουμε νερό μαζί μάς. Επίσης να μην έχει κάποιος πρόβλημα υγείας...

 Πληροφορίες Λάμπρος Γκονέλας στο τηλέφωνο:  6976497616.

 

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τον Βασίλη Καλαμάρα για την παραχώρηση των φωτογραφιών του Φαραγγιού της Χράπας από drone. 

Αποστολή ενημέρωσης: Σωτήρης Γκονέλας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου