Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Κοσμοσυρροή στη "Γιορτή Φέτας" στην Ελασσόνα (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

 


Με μεγάλη επιτυχία και κοσμοσυρροή γίνεται αυτές τις ημέρες η πανελλήνια "Γιορτή Φέτας" με τον τίτλο "Φέτα και Γαστρονομία" στην Ελασσόνα. Επίσημοι προσκεκλημένοι και πολίτες από τη Θεσσαλία και από άλλα μέρη της χώρας κατέκλυσαν την πόλη της Ελασσόνας όχι μόνο για να δουν αλλά περισσότερο για να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα με επίκεντρο βεβαίως την μοναδική παραδοσιακή "Φέτα Ελασσόνας". Άλλωστε, η Ελασσόνα και η Επαρχία της εδώ και πολλές δεκαετίες έχει κατακτήσει με τον "λευκό της χρυσό" όχι μόνο την ελληνική και αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η Ελασσόνα και η περιοχή της αναδεικνύεται έτσι επάξια ως η "Βασίλισσα της Φέτας". 
Τα πράγματα ως αναφορά τα τοπικά προϊόντα, όπως η Φέτα και το Κατσικάκι, φαίνεται πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, ο κτηνοτροφικός και αγροτικός κλάδος στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω τη διαχρονική στήριξη της Πολιτείας, εκτός από τις πραγματικά δημιουργικές και φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών και περιφερειακών φορέων, για να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά τα τοπικά προϊόντα μας, εκεί που τους αξίζει: σε κάθε εγχώριο και παγκόσμιο τραπέζι. 

Χρήστος Γκουνέλας

Δείτε στη συνέχεια το πλούσιο Φωτορεπορτάζ από την Εκδήλωση που μας απέστειλε ο Γιώργος Ι. Μπαλής, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά:
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου