Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μια σημαντική πρόταση για το ιατρείο της Κρανιάς



Με αφορμή το άρθρο μας "τα άλυτα προβλήματα ενώπιον της νέας Δημοτικής Αρχής" ο φίλος και συμπατριώτης μας Βασίλης Παπαγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας, "Η Ξηροκρανιά", μας έστειλε σε μορφή σχολίου, κάτω από το θέμα μας, την παρακάτω σημαντική πιστεύουμε πρότασή του για τη λύση του προβλήματος της ιατρικής περίθαλψης στο χωριό μας.
Εμείς να αναφέρουμε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα θα φέρει νόμο προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων για την υποχρεωτικότητα του "αγροτικού" για όλους τους νέους ιατρούς.
Ας αδράξει λοιπόν τις ευκαιρίες η νέα Δημοτική Αρχή και ας δοθεί επιτέλους λύση σ' αυτό το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης για το χωριό μας, αλλά και τα γύρω χωριά.
Ακολουθεί η πρόταση του Βασίλη Παπαγιάννη:

"Αγαπητέ Χρήστο και φίλοι συγχωριανοί θα ήθελα να αναφερθώ στο πρώτο και μείζον πρόβλημα που είναι το θέμα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι του χωριoύ μας.
Το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ του Χωριού μας προβλέπει θέσεις μονίμων ιατρών πχ Παθολόγου, Γενικής Ιατρικής, Παιδιάτρου, κλπ. 
Η Νέα Δημοτική Αρχή (το έχω αναφέρει ήδη στον Κ. Ευαγγέλου και είμαι στην διάθεσή του σαν πρώην Διευθυντής Προσωπικού της 5ης ΥΠΕ), θα πρέπει να επισκεφθεί τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Ο Λάζαρος Μακρής τυγχάνει και Γαμπρός μας), και να ζητήσει την προκήρυξη τουλάχιστο μιας θέσης επικουρικού Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγου, ούτως ώστε προσώρινα (για ένα έτος τουλάχιστο) να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα να προχωρήσει και η προκήρυξη μιας μόνιμης εκ των παραπάνω θέσεων. 
Εάν δεν είναι δυνατή η παραπάνω ενέργεια (που είναι), η επόμενη επιλογή είναι να γίνει κέντρο εφημερίας το χωριό μας, ούτως ώστε να υπάρχει ιατρός έστω και υπηρεσίας υπάιθρου όλο το εικοσιτετράωρο. Εξάλλου οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικοί ιατροί) για το χωριό μας διορίζονται και όχι για το Κ.Υ. Ελασσόνας, εκεί πρέπει να μένουν και να προσφέρουν." 

11 σχόλια:

  1. Ρουσφετολογικες πραξεις δεν λεγοντε ουτε και δημοσιοποιουντε.

    Εχει χαθει το μετρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, δεν πρόκειται για καμία εξυπηρέτηση αλλά για "Νόμιμη, Αυτονόητη και Επιβεβλημένη ενέργεια της Διοίκησης για την εξυπηρέτηση του πολίτη (χρήστη υγείας) που αν μη τι άλλο έχει δικαίωμα στην υγεία.

      Διαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι ζητείται κάτι ρουσφετολογικό αγαπητέ φίλε, αλλά τα προβλεπόμενα και αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ και γω. δεν βλέπω κάποιο ρουσφέτι πουθενά.

      Διαγραφή
  3. καλά δεν ζητήθηκε και κανένας καρδιοχειρουργός. τότε ναι θα λέγαμε για ρουσφέτι και παραλογισμό.
    έναν παθολόγο θέλουμε, τουλάχιστο τα πρωινά να γράφει κανένα φάρμακο στους γέροντες να μην ταλαιπωρούνται με τις ώρες. με το υποχρεωτικό αγροτικό κάτι θα γίνει μάλλον.

    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα το πιο πιθανον να μην γινει . Σε καθε προκηρυξη βγαινουν εκατονταδες χωρια κ νησια κ επιλεγουμε που θα κανουμε το αγροτικο μας . Ειναι υποχρεωτικο να κανουμε 12μηνες αγροτικο δεν μας υποχρεωνουν ουτε ποτε θα το κανουμε ουτε ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ .... Αν εχετε αναγκη απο γιατρο να δωσετε κινητρα σαν κοινοτητα στο γιατρο που θα ερθει οπως αν το ψαξετε καλυτερα κανουν σε αλλα απομονωμενα νησια κ χωρια ...

      Διαγραφή
    2. Πες μας αγαπητέ φίλε μερικά κίνητρα, αν θέλεις, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται, όπως λες, σ' αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
    3. Οι πιο πολλοι φευγουμε γερμανια γιατι πρωτον μας απορροφουν κατευθειαν για ειδικοτητα ενω εδω οι αναμονες ειναι 4-5 χρονια ανεργιας, δευτερον η εκπαιδευση μας ειναι καλυτερη εκει και τριτον ο πρωτος μισθος για κοστος ζωης παραπλησιο με την Ελλαδα ειναι καθαρα 3000ευρω ... Συνεπως ,ενα 50%περιπου μενει πια στην Ελλαδα ωστε να εργαστει εδω ... Γιατι οπως καταλαβαινετε υπαρχουν γιατροι αποφοιτοι ιατρικης διαφορων ταχυτητων με διαφορετικες προσδοκιες και δυνατοτητες... Ακομα κ ετσι αυτοι που απομενουν Ελλαδα ομως αγροτικο σε νησια κ απομονωμενα χωρια δυσκολα παιρνουν ευθυνη να κανουν ... θελοντας να μας αναγκασουν να μεινουμε ελλαδα κ να στηριξουμε την υπαιθρο επεβαλαν με νομο η 12 μηνη υπηρεσια υπαιθρου η το αγροτικο να ειναι υποχρεωτικο για ολους μας .. Αλλιως δε μπορουμε στο μελλον εμεις που φυγαμε εξω γυρνωντας ελλαδα αν δεν κανουμε το 12μηνο του αγροτικου να μας αναγνωριστει ο τιτλος ειδικοτητας... προκηρυξη βγαινει καθε 2μηνες για αγροτικα ... μπορειτε να πιεσετε κεντρικα το αγροτικο της περιοχης σας να βγαινει και στις 6 προκηρυξεις του χρονου κ οχι σε 2 που βγαινει τα τελευταια χρονια ... Απο την προκηρυξη βλεπουμε τα διαθεσιμα αγροτικα και επιλεγουμε εμεις 5πιθανα που θα θελαμε να δουλεψουμε ... Συνεπως αν καποιος γιατρος δεν το επιλεξει κανενας γιατρος δεν θα εμφανιστει στο χωριο σας ... Δε μας υποχρεωνουν να παμε σε αγροτικα που δε δηλωσαμε .. πχ στην ικαρια προσφερουν σπιτι φαγητο και εξτρα μηνιαιο επιδομα γιατι δεν ειχαν αγροτικο γιατρο για χρονια ... Σε αλλα χωρια προσφεραν δωματια κ φαγητο .. σε αλλα αναλαμβανουν τη μεταφορα του γιατρου ... μπορειτε να το ψαξετε .. και να κανετε επισημη προταση για παροχες και να ανακοινωθει στα sites των ιατρικων σχολων , στο υπουργειο υγειας , στο dasta auth κτλ Ανεφερα πολλα για να σας κατατοπισω πως εχουν τα πραγματα ακριβως ακριβως μηπως βρεθει καποια λυση αμεσα γιατι πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο και σας καταλαβαινω απολυτα για τα οσα λετε .

      Διαγραφή
    4. Επισης να αναφερω το αγροτικο σας βγηκε στην προκηρυξη του ιουλιου, και πως 14.10 στην τωρινη προκηρυξη βγηκε ξανα ... η ημερομηνια καταθεσης των χαρτιων ειναι ως 29.10 .. οπως γινεται καθε χρονο πιθανον θα ξανα βγει ξανα του χρονου στις ιδιες προκηρυξεις ... γενικα πρεπει να πιεσετε να βγαινει σε ολες τις προκηρυξεις η να κινηθειτε αμεσα σαν κοινοτητα για αυτην την προκηρυξη που ληγει στις 29.10...

      Διαγραφή
  4. Δεν ξερω τι προβλεπει το διοικητικο Δικαιο στην περιπτωση(δεν ειμαι γνωστης του),αλλα ειμαι σιγουρος οτι οι απαιτουμενες κινησεις για την καλυψη της θεσης στο Ιατρειο μας, δεν ειναι σιγουρα, η επισκεψη του Δημαρχου στον μπατζανακι στον γαμπρο στο φιλο στον ξαδερφο που τυνχανει να ειναι Διοικητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ούτως ώστε να υπάρχει ιατρός έστω και υπηρεσίας υπάιθρου όλο το εικοσιτετράωρο" ο Κύριος που το αναφέρει θα δεχόταν να δουλεύει έστω (και όχι καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο . . Δεν είναι δούλοι οι αγροτικοί γιατροί . . . Αν έχετε τέτοια μυάλα φυσικό είναι, για έναν ακόμα λόγο κιόλας, στην εκάστοτε προκήρυξη κανένας γιατρός να μην επιλέγει το χωριό σας για αγροτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή