Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τα γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας



Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» σας προσκαλούν στα πιο συναρπαστικά γενέθλια της χρονιάς. «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ»
Η Κοκκινοσκουφίτσα θα γιορτάσει τα γενέθλια της στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασίλειου Φαρμάκη» την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα.


Ο Χρήστος Τριπόδης ετοίμασε μια φανταστική παραγωγή ικανή να συναρπάσει κάθε παιδί και γονιό. Η καινούρια διασκευή που έκανε ο σκηνοθέτης Μάνος Τσότρας συνδυάζει το αγαπημένο μας παραμύθι με καινούρια τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφει ο Μιχάλης Τριπόδης, υπέροχες χορογραφίες που έχει κάνει ο Δημήτρης Ζωγραφάκης, παραμυθένια σκηνικά και λαμπερά κοστούμια, που ενθουσιάζουν τα παιδιά. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν με πολύ ενέργεια οι γνωστοί ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση, Ειρήνη Ψυχράμη , Δημήτρης Ζωγραφάκης ( Μαρία η Άσχημη), Παναγιώτης Καρμάτης (Μαύρα Μεσάνυχτα), Κατερίνα Ζιώγου (Ντόλτσε Βίτα, Safe Sex), Αλέξανδρος Σαριπανίδης (Κόκκινο Δωμάτιο), καθώς και ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή) σε ένα ρόλο έκπληξη.



Στην παράστασή μας, που ακολουθεί την κλασική ιστορία του παραμυθιού, τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Συναντούν στον δρόμο τους τον παπαγάλο, το μόνο πουλί που μιλά, τραγουδάνε με τα λουλούδια και δυναμώνουν ψυχή και σώμα με στρούμφ-φού. Όταν φτάνουν στο σπίτι της γιαγιάς, η γιαγιά δεν μοιάζει με τον εαυτό της. Η κοκκινοσκουφίτσα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι είναι ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος. Η κοκκινοσκουφίτσα μάχεται με τον λύκο και τον νικάει, με τη βοήθεια του φίλου της, του ξυλοκόπου, και των παιδιών και σώζει τη γιαγιά της. Έτσι έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος, με την κοκκινοσκουφίτσα πιο ώριμη να υπόσχεται ότι, δεν θα παρακούσει ποτέ ξανά τις συμβουλές της μαμάς της και δεν θα παρασυρθεί ξανά έξω από το μονοπάτι της.



Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας, αλληλεγγύης , ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας.



Μια κωμωδία με πολύ μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                   
Διασκευή Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας

Μουσική : Μιχάλης Τριπόδης
Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης
Βιολί : Νίκος Σκαφίδας
Κιθάρα : Μιχάλης Τριπόδης
Κιθάρα : Βασίλης Αντωνόπουλος
Πιανο: Ελένη Μπάρλα
Σηνικά, Κουστούμια: Εμμανουέλα Τσαμπίρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος 




                                                                                                                                                                   ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Χρήστος Τριπόδης, Ειρήνη Ψυχράμη, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Αλέξανδρος Σαριπανίδης και ο Παναγιώτης Καρμάτης.

Διάρκεια παράστασης: 70' 

Προπώληση εισιτηρίων 6,5 €: Βιβλιοπωλείο ΔΙΩΝΥΜΟΝ (Ελευθερίου Βενιζέλου 42, τηλ. 2493023133) και Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876

Για να δείτε βίντεο, φωτογραφίες  από τις δραστηριότητες των Θεατρικών παραγωγών Μέθεξις στο  https://www.facebook.com/methexis.productions/?ref=ts&fref=ts 

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2107622034 & 6943290294



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου