Σάββατο 14 Μαΐου 2016

"Αγρύπνια νεολαίας" στην Κρανιά Ελασσόνας


Η βόρεια πλευρά του Μοναστηριού

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο Κρανιώτης δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Πατούνας, μας ενημέρωσε για την οργάνωση "Αγρύπνιας νεολαίας" την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, το βράδυ, στο χώρο του παλιού αλωνιού (1) του Μοναστηριού της Μεταμορφώσεως στη θέση "Παλιοκαρυά" στην Κρανιά Ελασσόνας. Θα είναι μια μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική και με ένα μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τραγούδια από το έντεχνο, το παραδοσιακό και το λαϊκό ρεπερτόριο. 
Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο το βράδυ της παραμονής της γιορτής του Μοναστηριού, 5 προς 6 Αυγούστου, πολλοί συμπατριώτες μας επιλέγουν να παραμείνουν όλη τη νύχτα είτε στους χώρους του Μοναστηριού είτε στα πέριξ αυτού με σκεπή τον έναστρο ουρανό. Φέτος λοιπόν ο συμπατριώτης μας, ο Χρήστος ο Πατούνας, θα οργανώσει με την καταλυτική βοήθεια εθελοντών την "Αγρύπνια νεολαίας". Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε ο Χρήστος, τις ημέρες του Αυγούστου θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις εντός του χωριού, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Πάντως, ο Χρήστος με την ευρηματικότητά του και οι εθελοντές με την πολυποίκιλη στήριξή τους φιλοδοξούν και πάλι να αγγίξουν την ψυχή μικρών και μεγάλων και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουν.


Μέρος του αλωνιού του Μοναστηριού

* Οι φωτογραφίες είναι του Βάιου Παπαγιάννη.
(1)Το αλώνι του Μοναστηριού βρίσκεται 500 περίπου μέτρα ΒΔ της Μονής.


2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον κύριο Χρήστο.

    Τέτοιοι άνθρωποι σπάνια συναντά κανείς.

    (Στο χωριό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε, καλησπέρα! Όντως η μορφή κι η προσωπικότητα του κ. Πατούνα είναι ιδιαίτερη και ανεκτίμητης αξία για το χωριό μας. Παρόλα αυτά (φιλική "διόρθωση") πιστευώ πως καλό θα ήταν να μη λέμε οτι τετοιους ανθρωπους σπανια συνανταμε στο χωριο, διοτι η Κρανια ειναι τοπος οπου εχει παραξει πολλες αξιολογες και ιδιαιτερες προσωπικοτητες οχι μονο εντος Ελλαδος, αλλα και στους 4 οριζοντες της γης! Επισης ο καθενας εξ αυτων εχει τη δικη του αξια, και εχει πετυχει σε αλλο τομεα, οποτε ας κρατησουμε τα καλα στοιχεια του καθενος και ας φτιαξουμε ενα ομορφο μοτιβο με τετοιους Κρανιωτες, κι ας μην κανουμε συγκρισεις στο αν συναντουνται συχνα η σπανια τετοιο ανθρωποι στην Κρανια! Με τη σειρα μου ομως, να συγχαρω κι εγω τον κ. Χρηστο για την δραση του! Ευγε και παλι ευγε! Η ζωη του χωριου (κι οχι μονο) του οφειλει αρκετα!

    Με εκτίμηση,
    Κουτσιώρας Κωνσταντίνος (του Γκόντη,ο παππους μου, για να καταλαβαινουμε και ποιος ειμαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή