Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ο Θεόφιλος Λάλος στη Λάρισα
Από τον συμπατριώτη μας, καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θεόφιλο Λάλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο αφορά τις δύο παραστάσεις που θα δώσει στις 24 Μαρτίου 2017 στη Λάρισα. Ο Θεόφιλος μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές παραστάσεις, οι οποίες μεταφέρουν σύγχρονα πολλαπλά μηνύματα στον θεατή. Έτσι θα είναι και αυτή τη φορά! Μια πραγματικά γεμάτη παράσταση.
Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στον αγαπητό φίλο Θεόφιλο και στη θεατρική του ομάδα και καλή επιτυχία σε αυτήν την παράσταση στην Λάρισα και σε όσες ακόμη ακολουθήσουν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με την καυστική ματιά του Καμπανέλλη» | Ομάδα «Εν Θεάτρω»
Δύο υπέροχοι θεατρικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 Απογευματινή 18:15 | Βραδινή 21:15 Θέατρο του Μύλου | Θεατρική Άνοιξη 2017

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Μουσική επιμέλεια: Ντίνα Ντισλή
Σχεδιασμός&εικονογράφηση, δημόσιες σχέσεις: Σοφία Ιεροδιακόνου

Ερμηνεύουν  Τον “Επικήδειο” ο Θεόφιλος Λάλος | Τον “Πανηγυρικό” ο Ηλίας Μπερμπέρης

Ο συμπατριώτης μας Θεόφιλος Λάλος ανοίγει τη φετινή «Θεατρική Άνοιξη» στο Θέατρο του Μύλου και παρουσιάζει τη δουλειά του για δύο μόνο παραστάσεις.Θεόφιλος Λάλος, σκηνοθέτης, ηθοποιός
Γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας. Το «μικρόβιο» του θεάτρου εμφανίζεται το 1981. Ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου και τη σκηνοθεσία πάνω από 30 χρόνια. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός, με πολλούς θιάσους της Θεσσαλονίκης: «Αλφαβητάρι», Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Παράγκα», Δημοτικό Θέατρο Συκεών, «Θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης», «Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη», Εταιρεία Θεάτρου «Μαίωτρον», «Παράθλαση», «Νέμεση», «Ουτοπία» καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «Κλαυσίγελως» της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς συμμετέχοντας σε πάνω από 60 θεατρικά έργα πρωταγωνιστώντας στα περισσότερα από αυτά. Τα τελευταία 22 χρόνια έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου στο Δήμο Θέρμης. Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί περισσότερες από 150 παραστάσεις και εκδηλώσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια εκδίδει τον Πολιτιστικό Οδηγό Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Εντέχνως». 

Ηλίας Μπερμπέρης, ηθοποιός
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Είναι μέλος της ομάδας «Θεάτρου Όραμα» από το 2004 μέχρι και σήμερα έχοντας παίξει στα έργα: «Αυλή των θαυμάτων», «Φον Δημητράκης», «Ο μπαμπάς ο πόλεμος», «Η όπερα της πεντάρας» (σε διασκευή), «Οι βάτραχοι» σε σκηνοθεσία Θεόφιλου Λάλου και «Μπαμπάδες με ρούμι», «Ζητείται ψεύτης», σε σκηνοθεσία Δώρας Σκαρλάτου. Από το 2008 έχει σκηνοθετήσει έξι παραστάσεις, με παιδικούς θιάσους σε σχολεία του δήμου Θέρμης και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως συνεργάτης του Π.Κ. Θέρμης. Το 2008 και το 2009 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και έπαιξε στη «Σολομώντεια λύση» και στους «Φασουλήδες του Κατσιπόρρα» υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλαντζόπουλου και τέλος συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό Θέατρο το καλοκαίρι του 2013 παίζοντας στη «Φαύστα» που σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος. Το 2014 έπαιξε στην «Τρικυμία» που ανέβηκε από τον Πάνο Γκιουλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στον «Ντυμπούκ» του Σάλομ  Άνσκυ.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Ο «Επικήδειος» και ο «Πανηγυρικός» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου, αποτελούν δύο μονολόγους  που ο θεατής είναι σχεδόν αδύνατον να μην διασκεδάσει με τους ήρωές τους. Έναν συγγραφέα που μόλις επιστρέφει στο σπίτι του από την κηδεία ενός μετριότατου, κατά τη γνώμη του, συναδέλφου τηλεφωνεί σε έναν φίλο του κορυφαίο συγγραφέα ο οποίος ασθενεί, ξετυλίγοντας το κουβάρι της απίστευτης ματαιοδοξίας του ανθρώπου. Θα μπορούσε ο «Επικήδειος» να χαρακτηριστεί ως μακάβρια κωμωδία αλλά είναι τέτοιος ο τρόπος που ο ήρωας του έργου απευθύνεται στον άρρωστο φίλο του που ο θεατής κινδυνεύει να τον συμπαθήσει για τη νοσηρή ή ευρηματική του διαολιά. Η υστεροφημία και ο εγωισμός του τον οδηγούν σε παρανοϊκά μονοπάτια της σκέψης. Είναι τρελός; Είναι η φύση του ανθρώπου που επιζητά με κάθε τρόπο την αναγνώριση; Είναι ο κρυμμένος μας εαυτός σ’ αυτόν που πολλές φορές λέμε τα πιο απίστευτα πράγματα; Ο θεατής θα διαλέξει! Και απ’ την άλλη υπάρχει ένας Δήμαρχος σε κάποια επαρχιακή πόλη, όχι εκλεγμένος, αλλά δοτός κατά τη διάρκεια της χούντας και την ημέρα που αποφασίζει ενώπιον των αρχών να τιμήσει τον ευεργέτη της περιοχής του, για την ίδρυση του κονσερβοποιείου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΡΝΟΣ Ε.Π.Ε.», όλα του έρχονται ανάποδα. Είναι η πιο σημαντική ίσως στιγμή της ζωής του παρουσία του σεβασμιοτάτου, του εξοχοτάτου, και λοιπών …οτάτων δυνάμεων, αλλά ο ευέξαπτος χαρακτήρας του τον οδηγεί, αφού τα βάζει με νεκρούς και ζώντες, στο δρόμο ενός βατερλό αυτογελοιοποίησης.  Δύο θεατρικοί μονόλογοι που προσφέρονται απλόχερα, με τη συγγραφική τους δυναμική, για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας! Καλή διασκέδαση!!

**Εισιτήρια προσφορά στην τιμή των 5€ προπωλούνται ήδη και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον πρόεδρο του συλλόγου Κρανιωτών Λάμπρο Γκουνέλα, τον Παύλο Λάλο και τον Γιώργο Λάλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου