Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Χράπα και Κρανιά δια μέσου... Γερμανίας


Η Μουράντα από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Γιαννωτών

Με μεγάλη χαρά, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, λάβαμε από τη Γερμανία τις φωτογραφίες που σας προβάλλουμε στη συνέχεια. Μας τις έστειλε ο φίλος και συμπατριώτης μας, ο Κώστας ο Παλιούρας, που από τα Γιαννωτά Ελασσόνας βρίσκεται εργαζόμενος στο Μόναχο της Γερμανίας.
Οι Έλληνες πατριώτες του Εξωτερικού διαφημίζουν την Πατρίδα μας στις χώρες όπου βρίσκονται, αφού με εντιμότητα εργάζονται σ' έναν ξένο τόπο, που λόγω δουλειάς είναι η δεύτερή τους πατρίδα, αλλά ποτέ δεν ξεχνάνε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και τους ανθρώπους του.
Ο Κώστας λοιπόν, μας έστειλε αυτές τις θαυμάσιες φωτογραφίες και τις δημοσιεύουμε για να κοινωνήσουμε όλοι μαζί μέσα από τις ίδιες εικόνες που έχουν χαραχθεί στη μνήμη όλων μας ανεξίτηλα και σε κάθε ευκαιρία τις ανακαλούμε, αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια.
Ευχαριστούμε ολόψυχα, τον φίλο και συμπατριώτη, τον Κώστα τον Παλιούρα, για την προσφορά των φωτογραφιών του, και εμείς να αντιπροσφέρουμε από εδώ, από την Πατρίδα, στον Κώστα και σε όλους τους ξενιτεμένους μας, ένα τραγούδι της ξενιτιάς, με την ευχή να γυρίσουν όλοι οι ξενιτεμένοι μας γρήγορα στην Πατρίδα, μόνιμα πλέον, γεροί και δυνατοί. 
Ηπειρώτικο Τραγούδι της Ξενιτιάς
"Ξενιτεμένα μου πουλιά"
Μια ιστορική ηχογράφηση από τα "Τακούτσια".

Ακολουθούν οι Φωτογραφίες:
Η Κρανιά ανάμεσα από τη Χράπα

Η Χράπα όπως πάμε για Μπισιρτσιά (Άκρη) από τη ΜουράνταΌ,τι απέμεινε από του Λυκοστράτη τα μαντριά
Ένας ΚέδροςΜια ΦουκαλιάΗ Κρανιά όπως φαίνεται από τον Αμάρμπεη ( αρχ. Κύφος).
Η ευρύτερη Περιοχή της Κρανιάς, όπως φαίνεται από τον Αμάρμπεη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου