Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Περπατάμε και Γνωρίζουμε την Κρανέα αυτή την Πέμπτη


Από τα τέλη του περασμένου Μαΐου υλοποιείται  δράση γνωριμίας με χωριά της Επαρχίας Ελασσόνας. Η σχετική δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και συντονίζεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, η επίβλεψη της δράσης στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη και η έρευνα για την εκπόνηση του έργου στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Βίκυ Παγγέα και Βασίλη Μανώλη.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το εν λόγω πρόγραμμα φιλοδοξεί να κινητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει όλους τους φορείς, συλλόγους και πολίτες της επαρχίας που θα στηρίξουν τη δράση και θα προσφέρουν βοήθεια και πληροφορίες.
Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου οι περιπατητές θα γνωρίσουν το χωριό μας, την Κρανιά. Εμείς από εδώ καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο στην επιτυχία αυτής της αξιόλογης δράσης η οποία θα λάβει χώρα στο χωριό μας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ελασσόνας:

4:00 το απόγευμα αναχώρηση λεωφορείου από την κεντρική πλατεία Ελασσόνας (Άγιος Δημήτριος).
Επιστροφή μετά τις 09:00 …

Δηλώσεις συμμετοχής: Τσιαντέ Αλεξάνδρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού): 6945-000.550, Χατζηβασίλη Ασπασία (Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Ελασσόνας): 6973-715.839, Παγγέα Βίκη (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6974-138.297, Μανώλης Βασίλης (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6970-985.818

-->> Η Κρανέα (Ξηροκρανιά) απέχει από την Ελασσόνα 35 χλμ. και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 760 μ.
Ένα ακόμη χωριό που οι κάτοικοι του παρουσίασαν σπουδαία αντιστασιακή δράση στην κατοχή.
Το σπουδαιότερο μνημείο του χωριού αποτελεί η Μονή Παλαιοκαριάς, η οποία ιδρύθηκε πριν τον 17ο αι. και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Αξιέπαινη ενέργεια των κατοίκων είναι η δημιουργία μουσείου, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού και συμβάλλει στη διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου.

Φωτ.: kraneaelassonas.blogspot.gr
Πληροφοριακό υλικό: Ανδρέας Γκανάτσιος (www.elassona.com.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου