Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Για τον Θεόφιλο Λάλο


Γράφει ο Βαγγέλης Β. Πουρνάρας,

Εκτιμώ απεριόριστα τον Θεόφιλο Λάλο. Και σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη .Τα αισθήματά μου αυτά, τα εκφράζω δημοσίως, όταν σχετικές συζητήσεις το επιτρέπουν..
Ήθελα πολύ να γίνω κοινωνός του ερμηνευτικού του ταλέντου, τόσο στη Λάρισα ,όσο και το διήμερο στη Γενέτειρα .Κάποιες συγκυρίες, δεν μου το επέτρεψαν. Με εκπροσώπησαν όμως αγαπημένα πρόσωπα.. 
Υπόσχομαι στο μέλλον να αποκαταστήσω την προσωπική μου απουσία..
Οφείλω όμως να πω δύο λόγια, γιατί κανείς δεν έγραψε κάτι για το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής παρουσίας του Θεόφιλου, τουλάχιστον ,στον τόπο μας.
Η Κρανιά, δεν είναι μόνο μία χειμωνιάτικη φωτογραφία, ή ένα πανοραμικό πλάνο από τη «Μασδεράχη». Η Κρανιά μας, έχει και ανθρώπους, που την κοσμούν με την παρουσία τους.
Πολλούς ανθρώπους και σε πολλές κοινωνικές εκφάνσεις.
Ένας από αυτούς είναι ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΛΟΣ. Σεμνός, διακριτικός, υπέροχος. Σαν άνθρωπος και σαν καλιτέχνης. Συγκλονιστική η ερμηνεία του, στους μονολόγους. Απεριόριστες οι ερμηνευτικές και σκηνοθετικές του ικανότητες.
Συχνά γίνομαι δέκτης του πολύπλευρου ταλέντου του. Γι αυτό και του οφείλω την προσωπική μου αναγνώριση. Την κοινωνική την έχει προ πολλού κερδίσει..
(Ευτυχώς υπάρχει το Ιστολόγιο του Χρήστου και μπορούμε μέσα από αυτό, να πατήσουμε το «μάνταλο» της έκφρασης και να ανοίξουμε διάπλατα, την πόρτα των συναισθημάτων...)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

5 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι όλοι οι Κρανιώτες πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από συγχωριανούς που επέτυχαν κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, όπως ο Θεόφιλος. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι άνθρωποι με κοινές ρίζες και εμπειρίες από το χωριό μας μπορούν να καταφέρουν πολλά. Όπως, σημαντικό πολύ είναι να μην ξεχνάμε και να αναγνωρίζεται και ο καθημερινός αγώνας των ανθρώπων που έχουν μείνει στην Κρανιά, που μοχθούν, που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ενός, αρκετά πια, απομονωμένου χωριού και είναι αυτοί που κρατούν το χωριό ζωντανό.
    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ό,τι αφορά το Ιστολόγιο, πάντως, εδώ και πέντε χρόνια προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογικές και ατομικές προσπάθειες συμπατριωτών μέσα σε αυτές και του Θεόφιλου.

      Διαγραφή
  2. Φυσικά, αυτό δεν αμφισβητείται, και αυτό είναι και η βασική ενασχόληση του ιστολογίου. Το σχολιό μου αφορούσε, με αφορμή την αναφορά στον Θεόφιλο, τους συγχωριανούς μας που παλεύουν με τη δύσκολη καθημερινότητα στο χωριό, πέρα από πολιτιστικά και λοιπά δρώμενα, που και εκεί έχουν να επιδείξουν αξιόλογες προσπάθειες.
    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό μου, φίλε "dey" αφορά και το άρθρο και το σχόλιό σου. Διότι θα ξαναπώ με όλο το σεβασμό στις απόψεις σας (και αυτό το έχω ήδη αποδείξει πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια και για απόψεις περίεργες κάποιων συμπατριωτών κατά καιρούς) και χωρίς καθόλου καμία διάθεση να περιαυτολογήσω, ότι εδώ και πέντε χρόνια προβάλλονται από εδώ και τα προβλήματα του τόπου με το παραπάνω, και τα πολιτιστικά δρώμενα των Συλλόγων μας και οι προσπάθειες απανταχού συμπατριωτών και όλες, μα όλες, οι απόψεις. Να είσαι καλά! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  3. Και είναι νομίζω η πρώτη φορά που η Κρανιά διαθέτει ένα μέσο που δεν αποκλείει κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή