Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ανεξαρτητοποίηση και Προσχώρηση από τον Χάρη Κατσαβό


Ενδιαφέρον - από κινητικότητα τουλάχιστον - παρουσιάζουν και οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ελασσόνας. Μόλις χθες ο Κρανιώτης Χάρης Κατσαβός ανεξαρτητοποιήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης του νυν Δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου και προσχώρησε στον συνδυασμό του Νίκου Γάτσα. Θυμίζουμε πως ο Χάρης Κατσαβός είναι ο δεύτερος Κρανιώτης μετά την Χρυσούλα Προβίδα η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε  - σχετικά νωρίς - από Δημοτική Σύμβουλος του Νίκου Ευαγγέλου. Έτσι, από τους τέσσερις που ανεξαρτητοποιήθηκαν έως τώρα από την Δημοτική Παράταξη Ευαγγέλου, οι δύο ήταν Κρανιώτες.
Η Κρανιά έως τώρα και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε το κατεξοχήν πολιτικό βαρόμετρο για τον νέο "Καλλικρατικό" Δήμο Ελασσόνας. Άλλωστε, μετά την πόλη της Ελασσόνας, η Κρανιά έχει το μεγαλύτερο δυναμικό ψηφοφόρων. Νομίζουμε πως η κίνηση των ψηφοφόρων της Κρανιάς χάρισε εν πολλοίς την εκλογική νίκη τόσο στον τέως Δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο, όσο και εν συνεχεία στον νυν Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου. 
Με όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύουμε πως η Κρανιά θα ρυθμίσει, κατά κύριο λόγο, και το φετινό αποτέλεσμα των εκλογών για τον Δήμο Ελασσόνας ή μήπως όχι... Οι δυόμιση μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές είναι εξαιρετικά πυκνό προεκλογικό χρονικό διάστημα και οι εκατέρωθεν ανατροπές και τα νέα πρόσωπα (όπου αυτά υπάρχουν), και οι έμπειροι παλιοί, αλλά και η κίνηση των ψηφοφόρων (και... τα σόγια) θα θυμίζουν μάλλον κινούμενη άμμο αναφορικά με τις προβλέψεις και τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος... Ας περιμένουμε, λοιπόν...

Χρήστος Γκουνέλας

1 σχόλιο: