Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η Αναρχία του Χριστού


"Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος δι' αλληλογραφίας, που είχε αναπτύξει ο Παναγιώτης Νέλλας με αναρχικούς, μετά από προσωπική επιστολή που του απηύθυναν, εκφράζοντας του ανησυχίες και πόθους τους... Ο Παναγιώτης Νέλλας σημείωνε στην επιστολή του πως, ακόμη κι αν πετύχει, τελικά, η ελευθερία που προσδοκούν οι αναρχικοί, σύντομα και αυτή θα αρθεί, γινόμενη κατεστημένο. Ο αληθινά άναρχος Χριστός είναι (ή μπορεί να γίνει), κατά τον Παναγιώτη Νέλλα, η μύχια αναζήτηση του κάθε αναρχικού. "Ο Χριστός δεν ήταν ένας ακόμη κοινωνικός αναμορφωτής, αλλά αυτός ο οποίος δυναμιτίζει την καλοστεκούμενη κοινωνία μας".

Απόσπασμα από το κείμενο του Χρήστου Γκουνέλα, "Η θεολογία του ενανθρωπισμού και των επίγειων πραγματικοτήτων στον Παναγιώτη Νέλλα".

Μπορείτε να το διαβάσετε στο τελευταίο τεύχος μας (αρ.150) που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Ταχυδρομικά ήδη βρίσκεται καθ' οδόν προς τους συνδρομητές μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε το Περιοδικό "Σύναξη" και σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα.

Φωτό: Ο Π.Νέλλας στο τσούγκρισμα των πασχάλιων αυγών με μοναχό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου