Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το Αρχονταρίκι της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκαρυάς


Το περασμένο Σάββατο (20 Ιουλίου) το απόγευμα, πριν το Αντάμωμα των Κρανιωτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκαρυάς στην Κρανιά Ελασσόνας, όπου με μια λιτή τελετή έθεσε τον θεμέλιο λίθο στο μέρος που θα ανεγερθεί σύντομα το Αρχονταρίκι της Μονής.
Όσοι θυμούνται πως ήταν η ιστορική μονή πριν από κάποια χρόνια - λίγο πριν την κατάρρευση - μπορούν πλέον να διαπιστώσουν τη μεγάλη πρόοδο στην κτιριακή ανασυγκρότηση του μοναστηριού. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στο οποίο συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο οι Κρανιώτες και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, όσο και η Μητρόπολη Ελασσόνας με την ενορία της Κρανιάς και τις κατά καιρούς Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. 

Χρήστος Γκουνέλας

Δείτε παρακάτω τις σχετικές φωτογραφίες από την τελετή:  















Φωτογραφίες: Βασιλεία Παπαναστασούλη
Αποστολή Φωτογραφιών: Χρήστος Πατούνας

1 σχόλιο:

  1. Καλό το αρχονταρίκι αλλά για το εγγλημα που έγινε πριν χρόνια στο ναο τοποθετοντας καινούργια πέτρα και καλύπτοντας την παλιά , πλην του τρούλου, θα μας πουν οι υπεύθυνοι κάτι ; Οι "σωτηρες" μας εκτός του ανταμωματος και των διαφόρων χάπενινγκ του καλοκαιριού δεν ενδιαφέρονται για τον πραγματικό πολητισμο του χωριού μας ; Μάλλον εκεί δεν έχει σουβλάκια , οπότε τσάμπα μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή