Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ισμήνη Μαρτίνη: "Είμαστε παιδιά του Ομήρου"



Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

 Το βιβλίο της Ισμ. Μαρτίνη είναι μια συγκέντρωση, καταγραφή και ταξινόμηση, ανά θεματική κατηγορία, των στοιχείων που συνθέτουν τον ομηρικό κόσμο: Τον φυσικό και των νοημάτων. Των νοημάτων που προβάλλουν ξεκάθαρα, αλλά κι εκείνων που ο ποιητής κρύβει αριστοτεχνικά

Η εργασία σκοπεύει μέσα από την παράθεση των στοιχείων, να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασύνθεσης του ομηρικού κόσμου στο σύνολό του και όχι αποσπασματικώς, επιδιώκοντας συγχρόνως να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα του Έλληνος ανθρώπου, τα οποία παρέμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Ειδικότερα, καταγράφονται:


1. Τα στοιχεία που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον: Αστρονομικά, μετεωρολογικά και γεωλογικά φαινόμενα, ουράνια σώματα, στοιχεία του τοπίου της ξηράς, αλλά και της θάλασσας, τα φυτά και τα ζώα.

2. Τα αντικείμενα που κατασκευάζει με τέχνη ο ομηρικός άνθρωπος: Αντικείμενα καθημερινής χρήσεως, αντικείμενα πολυτελούς κατασκευής, τέχνεργα, ενδύματα, κτίσματα, πλοία και όπλα.

3. Πόλεις και τόποι.

Καταγράφονται ιδέες, αντιλήψεις, σκηνές που φωτογραφίζουν στιγμές από τον καθημερινό βίο, αλλά και αυτές που αποτυπώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τα συναισθήματα και τον ανθρώπινο πόνο.

Ο ομηρικός και ο σύγχρονος κόσμος συνδέονται αρμονικά με γέφυρα την ελληνική γλώσσα, συρρικνώνοντας τον χρόνο, θυμίζοντάς μας ότι ο Όμηρος βρίσκεται παντού γύρω μας, τροφοδοτώντας τον νου με έμπνευση και φαντασία.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την Createspace και η αγορά του γίνεται διαδικτυακά.

Βιογραφικό Σημείωμα
της Ισμήνης Μαρτίνη του Κωνσταντίνου
Συγραφέας: Είμαστε παιδιά του Ομήρου

Ημερομηνία Γεννήσεως: 25/03/1971

Αλεξανδρέττας 7-9 Νέα Ιωνία,14233
6974435509, τηλ εργασίας: 210 8201706
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:i.martini@yahoo.gr

Δημόσιος υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Διεύθυνση Γραμμάτων, Τμήμα Γραμμάτων και Βιβλίου.

Αντικείμενο εργασίας: Υλοποίηση των πολιτικών που σχετίζονται με την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την πρόσβαση και συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή και τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες στον τομέα των Γραμμάτων και του Βιβλίου.

Προηγούμενη θέση: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ.

Ημερομηνία διορισμού πρώτης θέσης στο δημόσιο: 01/07/1991

Ακαδημαϊκή εκπαίδευση

Αποφοίτηση το 2005 από το Τμήμα “ Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου 8,3 (έτη σπουδών 2001-2005)

Παρακολούθηση τριετούς ιδιωτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία .
Παρακολούθηση διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος διδασκαλίας των Ομηρικών επών από το πρωτότυπο κείμενο.

Καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

Ενασχόληση

Μελέτη Ιστορίας (Ελληνικής και Παγκόσμιας), Γεωπολιτικής και Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας : Ησίοδος, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αρριανός, Διόδωρος Σικελιώτης, Θεόφραστος, Απολλώνιος Τυανέας, Πλάτων, Αριστοτέλης, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης κ.ά.
Ανάγνωση και μελέτη των επών του Ομήρου, από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο.

Έχω συγγράψει δύο πονήματα με θέμα τα ομηρικά έπη, εκ των οποίων το ένα έχει ολοκληρωθεί κι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του AMAZON. Η εργασία φέρει τον τίτλο: “Είμαστε παιδιά του Ομήρου- Ταξινόμηση στοιχείων και εννοιών στα ομηρικά έπη” (συγκέντρωση, καταγραφή και ταξινόμηση των στοιχείων που συνθέτουν τον ομηρικό κόσμο . υλικό και πνευματικό).

Επιμελήθηκα τα κείμενα των έργων του Νικολάου Λάου “Μεθεξιολογία” και “Υπό τον Παντεπόπτη Οφθαλμό”.

Εργασιακή εμπειρία

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού
Τμήμα Προμηθειών
Γραμματεία Συμβουλίου Κρίσεων ιατρών του ΕΣΥ 
Γραμματεία Διοικητικού Συμβουλίου

Πηγές: kontranews.gr, professors-phds.com/
Με πληροφορίες από τους: Γιώργο Μπαλή, Γιώργο Κατσαρό

* Το Ιστολογιό μας εύχεται στη συμπατριώτισσά μας (με καταγωγή από το Λουτρό Ελασσόνας) Ισμήνη Μαρτίνη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και καλή δύναμη και συνέχεια στη συγγραφική της δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου